Haber

Altı masa adayı belli oldu

Millet İttifakını oluşturan altı partinin genel başkanları, 14 Mayıs’ta yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçilecek aday konusunda “ortak anlayışa” ulaştıklarını açıkladı.

Kamuoyunda Altı Masa olarak bilinen ve henüz adaylarını açıklamadığı için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet tarafından yoğun eleştirilerin hedefi olan İttifak, ilk kez bir araya geldi. Cumhurbaşkanı adayının gündeminde.

Nihai karar 6 Mart’ta açıklanacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konutunda, ÂLÂ Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görüşmenin ardından , liderlerin ortak aday üzerinde anlaştıkları ve nihai kararın 6 Mart’ta açıklanacağı kaydedildi.

Yazılı açıklamada, “Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin liderleri olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaştık. Başkanların partilerini yetkili kurullara bildirmesinden sonra 6 Mart 2023 tarihinde yapılacak.Saadet Partisi ev sahipliğinde yeniden bir araya gelerek kamuoyu ile paylaşacağız.

DW/BK,TY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu