Haber

Bakanlık Yetkilisi Mahir Polat’ın Kayıt Çağrısında Kiliseleri Şaşırttı

Hatay, Kahramanmaraş’ta depremlerden en çok etkilenen illerin başında geliyor. Depremde kentteki tarihi eserler de zarar gördü. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yetenekli Polat, Hatay St. Georgios Kilisesi’nin yıkım kararıyla ilgili davette bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Birol İnceciköz, verdiği yanıtta kiliseleri karıştırdı.

Hatay’da bulunan 659 yıllık Hatay St. Georgios Kilisesi depremde hasar gören tarihi yapılardan biri oldu.

Depremin ardından tarihi eser statüsünde yer almayan yapı için yıkım kararı verildi.

Karara tepki gösteren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nitelikli Polat, binanın bir an önce tescil edilmesini istedi.

“659 yıllık Hatay Aziz Yorgo Kilisesi’ni tarihi eser statüsü vermeyerek yıkma kararını kim verdiyse derhal dursun. Şimdiye kadar tescil edilmemiş olup olmadığı incelenmelidir. Sadece 2 yıllık restorasyona rağmen yanlış restorasyon nedeniyle zarar gördü. Cinayet olur! Yapı hemen tescillenmeli”

Mahir Polat’ın davetine yanıt, Turizm ve Kültür Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Birol İnceciköz’den geldi. Sadece İnceciköz yaptığı paylaşımla kiliseleri karıştırdı.

“Belirttiğiniz yapı zaten tescilli, şu anda bakanlığımızın ilgili tüm birimleri sahada tespit çalışmaları yapıyor. Millet olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuz bu günlerde kamuoyunu yanıltıcı paylaşımların kültürümüzde yeri olmadığını belirtmek isterim.”

Bu yanıt üzerine İBB yetkilisi Becerikli Polat, iki kilise arasında 79 kilometrelik fark olduğunu açıklayarak binanın ruhsat fişini paylaştı.

“Keşke hangi kilise hakkında bilgi verdiğine baksaydın, bizim bahsettiğimiz konuyla alakası yok. İskenderun St. Nicholas Kilisesi hakkında Altınözü St. Georgios Kilisesi olarak bilgi veriyorsunuz. Kayıt fişini de göndereceğim. Aralarında 79 km var.”

Bakanlık yetkilisinin paylaşımı sosyal medyada ‘beceriksizlik’ yorumlarına yol açtı ?

?

?

?

haber-babaeski.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu