Ekonomi

Bitcoin geliştiricisi Satoshi Nakamoto ile ilgili dava sonuçlandı

Investing.com – Crypto Open Patent Alliance (COPA), geçen ay kendini Bitcoin’in mucidi olarak tanıtan Craig Wright’a dava açmıştı. Davanın gerekçesi Wright’ın diğer geliştiricilere dava açmasını veya Bitcoin teknolojisi üzerinde fikri mülkiyet hakları talep etmesini engelleme amacı olarak gösterildi. COPA, bu yolla Craig Wright’ın dünyanın en büyük kripto para biriminin geliştiricisi olmadığına dair resmi bir karar aldırarak bu tartışmaya da son noktayı koymak istedi.

Bugün Birleşik Krallık’ta sonuçlanan davada mahkemenin yargıcı James Mellor, Crypto Open Patent Alliance davasında Craig Wright’ın Satoshi Nakamoto ya da Bitcoin teknik dokümanının yazarı olmadığına karar verdiğini açıkladı.

Yargıç, karar gerekçesinde kanıtların yeterince kesin olduğunu tespit ettiklerini ve Wright’ın Nakamoto olmadığına, Bitcoin’in yaratıcısı olmadığına, Bitcoin teknik dokümanının yazarı olmadığına ya da Bitcoin teknolojisinin yaratıcısı olmadığına dair bir karar yazmayı planladığını söyledi.

Avustralyalı bilim insanı Craig Wright, 2016 yılından bu yana Satoshi Nakamoto’nun kendisi olduğunu iddia ediyordu. Ancak bu duruma son vermek isteyen COPA, Wright’ın bir daha böyle bir iddiada bulunmamasını sağlamak ve hepsinden önemlisi ilerleyen dönemlerde Bitcoin teknolojisinin gelişimini tehlikeye atacak davranışlarda bulunmasını engellemek için bilim insanına dava açtı. Kuruluş aynı zamanda davanın kapanış konuşmasında Wright’ın icat ettiği sahte biyografik geçmişini desteklemek adına birçok sahte belge kullandığı suçlamasında da bulundu.

Crypto Open Patent Alliance, 2020 yılında kurulan ve aralarında Coinbase, Block, Meta, MicroStrategy, Kraken, Paradigm, Uniswap ve Worldcoin başta olmak üzere 33 üye bulunduğu bir girişimdir. Bu girişim, kripto para teknolojisinin benimsenmesi ve ilerlemesini teşvik etmek amacıyla faaliyet gösteren ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu