Ekonomi

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut dolu kaybıyla karşı karşıya kalan çiftçiyi ziyaret etti

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana’nın Seyhan ilçesinde bahçeye çıkan yapımcı Ali Özalevli’yi ziyaret etti. Özalevli, “Akkapı yöresinde bayramın ilk günü yağan dolu nedeniyle üreticiler olarak çok sıkıntı çektik. Yaklaşık 60 dönüm şeftalim var, katı meyve kalmadı. Meyvelerimizin hepsi hasarlı.” dedi.

Ayhan Barut, Akkapı Mahallesi’ndeki Seyhan’ın bahçesini dolu yağışıyla vuran Ali Özalevli’nin sorunlarını dinledi. Akkapı’da şeftali ve elma üretimi yapan Ali Özalevli, Ramazan Bayramı’nda etkili olan dolunun meyvelere zarar verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bayramın ilk günü Akkapı bölgesine düşen dolu nedeniyle üreticiler olarak çok zarara uğradık. Zararımızın karşılanması için yetkililerden yardım istiyoruz. Tarım Bakanı, Cumhurbaşkanı kim çözerse. bu sorun bize yardımcı olurlarsa çok mutlu oluruz.Benim 60 dönüme yakın şeftalim var katı meyve kalmadı.Meyvelerimizin hepsi şişti.Biz çok değerli olduğu için TARSİM’de yaptıramadık. Yetkililerden maliyetinin düşürülmesini talep edin.Biz buna gücümüz yetmiyor.Aslında bizim girdi maliyetlerimiz herkes tarafından biliniyor.Acımız giderilmezse geleceğimiz biter.Elmamız var İlçe Tarım yetkilileri geldi. , yüzde 100 hasarlı olduğunu belirlediler.

“ÇİFTÇİMİZ TARSİM’İ HİÇ TUTMADIĞI İÇİN TAAHHÜT EDİLMİŞTİR”

Ayhan Barut dedi ki:

“Adana’nın Akkapı İlçesi’nde yağan dolu nedeniyle bu bölgede çekirdekli meyve diken üreticilerimiz büyük kayıplar yaşadı. Şeftali ve elma başta olmak üzere tüm meyveleri zarar gördüğü için üreticilerimiz şu an büyük sıkıntıda. şeftali hasat dönemine yaklaşırken tüm meyveler zarar gördü.Tarım Bakanlığı yetkilileri raporu yüzde 95 civarında tutmasına rağmen çiftçimiz zorunlu TARSİM’i yaptırmadığı için zarar karşılanmıyor. an üretici kaybıyla ve kaderiyle baş başa kalıyor.Buradan özellikle Tarım Bakanlığına sesleniyorum.Parası olmayan çiftçiler TARSİM’e ulaşsın.TARSİM son dönemlerde politize bir kurum haline geldi.TARSİM’i yeniden altında örgütleyeceğiz. Özellikle mağdur olan küçük ölçekli çiftçilerin zararlarını da devletçe karşılayacağız.Buralara çağrım, bu tür üreticilerin sesini duyun, feryatlarına kulak verin, zararlarına katlanın. Aksi takdirde ne yazık ki bu üreticiler önümüzdeki dönemde tarımsal faaliyette bulunamayacaklardır.”

karesiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu