Haber

Çin, Güneş’in Manyetik Alanının Doğru Ölçümünde İlerleme Kaydediyor

Çin, orta kızılötesi dalga boyunda çalışan ilk astronomik teleskop olan Güneş Manyetik Alanının Gerçek Ölçümü (AIMS) için kızılötesi sistemde dünya çapında bir atılım yaptı.

Teleskopun 8-10 mikrometre uzunluğundaki Görüntüleme Terminal Sistemi, Çin’in birinci sınıf bir astronomi gözlemevi inşa ettiği Lenghu’ya ulaştı. Yakın gelecekte, Görüntüleme Terminal Sisteminin yanaşmaya ve kusurların giderilmesine başlanmasıyla birlikte gözlem testleri mümkün olacaktır.

DUYURU: (İngilizce): BAIMA YANGCUO, Xinhua muhabiri:

“Şu anda Çin’in dünya standartlarında bir astronomi gözlemevi inşa ettiği Saishiteng Dağı’ndayım. Buradaki rakım ortalama 4.000 metre.”

Çin’in kuzeybatısındaki Qinghai eyaletinde bulunan Lenghu’da toplam 9 adet optik astronomik teleskop projesi hayata geçirildi.

SES: (Çince): WANG DONGGUANG, Ulusal Astronomik Gözlemevleri, Huairou Güneş Gözlem İstasyonu Baş Mühendisi:

“Güneş’in manyetik alanı, Güneş’in dinamik faaliyetlerinin çoğundan sorumludur. Proje, Güneş’i orta kızılötesi dalga boyunda gözlemleyerek, güneş manyetik alanını daha doğru bir şekilde ölçebilir. Bu, Güneş’in yoğun patlamalarını tahmin etmek için daha güvenilir bir yöntem sağlar. “

xinhua HaberlerAjans muhabirleri Xining’den bildiriyor.

(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Günümüz

haber-akdeniz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu