Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan sarsıntı bölgesinde! Depremzedelere yardım açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Ölenlerin sayısı 8 bin 574 oldu.

Tüm kaynaklarımızı seferber ettik. Bütün illerimizde bakan arkadaşlarımızla birlikte uyumlaştırma operasyonlarını yürütüyoruz.

İlk gün bazı zulümler oldu ama ikinci gün ve bugün durum hakim oldu. Enkazla ilgili çalışmalarımız devam ediyor ancak bir yandan da enkaz kaldırma çalışmalarına başlanacak.

Hedefimiz afet yaşadığımız diğer illerde olduğu gibi 1 yılda 10 ilde toplu konut işletmeciliği yapmak.

Üzülmeyin. Vatandaşımızın sokakta kalmasına asla izin veremeyiz.

DEPREM MAĞDURLARI 3 İLDE OTELLERE YERLEŞTİRİLECEK

Buradan bir duyuru daha yapmak istiyorum; Antalya, Alanya, Mersin gibi illerimizdeki otellerle toplantılar yaptık ve bu illerdeki otellerde konaklama isteğini gösteren vatandaşlarım olursa vatandaşlarımızı yerleştirmeye hazırız. Bu illerdeki otellerde. Çok önemli bir oda sayısına ulaştık. Vatandaşlarımız isterse kendilerini oraya yerleştirerek tüm imkanlarımızı oraya seferber ederiz. Tüm gıda ihtiyaçları karşılanacak.

Yakıt konusunda bazı görüşler var. Bunları yavaş yavaş aşıyoruz.

DEPREM MAĞDURLARINA 10 BİN TL DESTEK

AFAD’ın açıklamaları dışında provokatörlere fırsat vermemenizi özellikle istiyorum. Bugün birlik olma zamanı. Dayanışma zamanı. Tüm kaynaklarımızı seferber ettik. Şu an itibariyle bir takım hazırlıklar yapıp hasar tespiti ile birlikte ailelere desteğimizi vereceğiz. Bu konuda Hazine Maliyesinden belli bir bütçe ayırdık. İnşallah bu bütçe ile her bir ailemize zarar tespitleri ile onları rahatlatacak bir rakam vereceğiz. 10 bin olarak planladık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu