Ekonomi

Euro enflasyon verileri öncesinde zayıf kalırken dolar yeniden destek kazanıyor

Investing.com – Perşembe günü, ABD doları erken Avrupa ticaretinde sağlam zeminini yeniden kazanırken, euro, Euro bölgesi enflasyon verileri öncesinde geriledi.

Diğer altı para biriminden oluşan bir sepet karşısında doların ardından Dolar Endeksi%0,3 artışla 104.737’de işlem görerek iki ayın en yüksek seviyesine yaklaştı.

Dolar, yüksek ABD Hazine getirileri tarafından desteklendi ve bir gecede önemli kayıplar kaydettikten sonra toparlandı.

Bu; Minneapolis Fed Lideri neel kashkariMerkez bankasının bu ayki toplantısında. 50 baz puanlık faiz artışıHala mümkün olduğunu öne sürdükten sonra oldu.

Kashkari Çarşamba günü bir toplantıda şunları söyledi: “Sanırım meslektaşlarım, gereğinden az sıkma riskinin aşırı sıkma riskinden daha büyük olduğu konusunda benimle aynı fikirde olacaktır.”Faiz oranlarının eninde sonunda Aralık ayında yeterli olacağını düşündüğü %5,4 seviyesinin üzerine çıkması gerekebileceğini de sözlerine ekledi.

Piyasa şu anda Fed’in Eylül ayındaki politika faizi için %5,5’lik daha yüksek bir fiyatı fiyatlıyor ve bu, mevcut %4,5-4,75 aralığından önemli bir sıçramayı temsil ediyor.

diğer taraftan avro dolarÇarşamba günü %0,9 ile bir ayın en büyük kazancını kaydettikten sonra %0,3 düşüşle 1,0633 oldu.

Perşembe günü tüm gözler Euro Bölgesi’nde Şubat ayı tüketici fiyat endeksinde olacak.

İlk beklentiler, Şubat ayında yıllık oran Bir önceki aya göre %8,6’dan %8,2’ye düşme yönündeydi. Bu değil Almanya, FransaVe ispanyaBeklenenden yüksek gelen veriler Avrupa Merkez Bankası (ECB) üzerindeki baskıyı artırarak daha kötü bir sürpriz olabileceğine işaret ediyor.

Bundesbank Lideri Joachim NagelMerkez bankası Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu ay 50 baz puanlık artış taahhüdünde bulunduğunu ve AMBMart’tan sonra Türkiye’nin değerli faiz artışlarına ihtiyacı olabilir dedi.

Nagel, konuşmasında şunları söyledi:

“Mart ayı için açıklanan faiz oranı son adım olmayacak. Ondan sonra bile faiz konusunda başka önemli adımlar gerekebilir.”

Çarşamba; İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaştığını ima ederek, faiz artışıFacianın kaçınılmaz olmadığını söyleyen BoE Lideri Andrew Baileyyorumlarından sonra sterlin/dolarParite %0,6 düşerek 1,1965 oldu.

Yüksek tahvil getirileri yen üzerinde baskı oluştururken, dolar/yenParite %0,4 artışla 136,75 oldu. NZD/USD%0,7 düşerek 0,6218’e, USD/USD%0,4 – 0,6731 ve Çin güçlü üretim faaliyetleriverilerden sonra Çarşamba günkü kazançların bir kısmını geri veriyor dolar/yuan6.9095’e yükseldi.

Yazar: Peter Hemşire

aladagajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu