Ekonomi

EyePoint ıslak AMD için pozitif EYP-1901 deneme sonuçları bildirdi

WATERTOWN, Mass. -EyePoint Pharmaceuticals, Inc. (NASDAQ: EYPT), Faz 2 DAVIO 2 klinik deneyinden, EYP-1901’in yaşa bağlı makula dejenerasyonu (ıslak AMD) tedavisi için potansiyelini vurgulayan yeni alt grup analizlerini duyurdu. Pazar günü Anjiyogenez, Eksüdasyon ve Dejenerasyon 2024 Sanal Toplantısında sunulan veriler, EYP-1901’in bu retina hastalığına sahip hastalar için tedavi paradigmasını değiştirebileceğini gösteriyor.

EYP-1901, bir tirozin kinaz inhibitörü olan vorolanib’i her zaman açık teslimat için biyolojik olarak parçalanabilen Durasert E teknolojisiyle birleştirir. Alt grup analizi, altı aya kadar ek enjeksiyona gerek kalmadan, EYP-1901 ile tedavi edilen hastalarda aflibercept verilenlere kıyasla görme sertliği ve anatomik stabilite açısından sayısal üstünlük gösterdi.

Faz 2 DAVIO 2 çalışması, EYP-1901’in aflibersept ile karşılaştırıldığında görme keskinliği değişikliklerinde istatistiksel olarak daha kötü olmadığını ve olumlu bir güvenlik profilini ortaya koymasıyla birincil son noktasına ulaştı. Tedavi yükünde önemli bir azalma ve güçlü anatomik kontrol dahil olmak üzere ikincil son noktalara da ulaşıldı.

EyePoint CEO’su Jay Duker, MD, verilere olan güveni dile getirerek olumlu sonuçların EYP-1901’e atfedilebileceğini doğruladı. Şirket, ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) ile yapılan görüşmelerin ardından 2024 yılının ikinci yarısında Faz 3 denemelerine başlamayı planlıyor.

Islak AMD, 60 yaş üstü bireylerde görme kaybının önde gelen nedenlerinden biridir ve mevcut tedaviler sık ​​sık enjeksiyon yapılmasını gerektirmektedir. EYP-1901’in her zaman açık teslimi bu yükü azaltabilir ve yakın zamanda yapılan bir deneme, altı ayda tedavi yükünde %88’lik bir azalma olduğunu gösterdi.

EyePoint Pharmaceuticals ayrıca, proliferatif olmayan diyabetik retinopatide Faz 2 denemesi de dahil olmak üzere, EYP-1901 için diğer klinik kilometre taşlarıyla ilerlemeye devam ediyor ve birincil verilerin 2024’ün ikinci çeyreğinde olması bekleniyor.

Bu rapor EyePoint Pharmaceuticals’ın basın bültenine dayanmaktadır. Şirket kendisini ciddi retina hastalıklarına yönelik tedavilerin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesine adamıştır. Boru hattı, intraoküler ilaç dağıtımı için tescilli Durasert E teknolojisini içerir. EyePoint’in önde gelen ilaç adayı EYP-1901, VEGF’nin aracılık ettiği çeşitli retina hastalıkları açısından araştırılıyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu