Yaşam

Grup Gündoğarken adalet için şarkı söyledi

Çankaya Belediyesi, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı iş birliğiyle 31. Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamındaki etkinliklere ev sahipliği yaptı. “Adalet, Demokrasi, Laiklik” temasıyla hazırlanan programa başkent halkı büyük ilgi gösterdi.

Çankaya Belediyesi bu yıl 31. Adalet ve Demokrasi Haftası’na ev sahipliği yaptı. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) öncülüğünde ve çok sayıda STK’nın katılımıyla hazırlanan program, Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü 24 Ocak’ta başladı ve Prof. Dr. Muammer’in öldürüldüğü 31 Ocak’ta sona erdi. Aksoy öldürüldü. Kapanışta Küme Gündoğarken ‘adalet’ için şarkılarını seslendirdi.

KATLEDİLEN aydınlar anıldı

“Adalet, Demokrasi, Laiklik” temasıyla hazırlanan program, 24 Ocak’ta gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu anma töreniyle başladı. Ailesi, dostları ve sevenleri Mumcu’yu 30 yıl önce öldürüldüğü yerde karanfil ve mumlarla andı. Konutunun önündeki anma töreninin ardından Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki türbesi ziyaret edildi.

Katledilen aydınlar anısına hazırlanan ve 60 kuruluşun katkılarıyla düzenlenen etkinlikler, hafta boyunca Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programda eğitim, medya, hukuk ve sağlık konularının öne çıktığı panel ve söyleşiler gerçekleştirildi, aydınların anısına türkü dinletileri düzenlendi. Faaliyetlerin son günü olan 31 Ocak’ta ise 34 yıl önce siyasetçi ve hukukçu Prof. Dr. Muammer Aksoy anıldı.

“ADALET, DEMOKRASİ, LAİKLİK” ANMA KONSERİ

Programın kapanış konserinde Küme Gündoğarken ve konuk sanatçı Dilhan Şeşen sahne aldı. Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde düzenlenen konserde “Adalet, Demokrasi, Laiklik” şarkılarını seslendiren Grup Gündoğarken ve Dilhan Şeşen’e Başkentliler de büyük ilgi gösterdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

karpuzlu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu