Haber

HAK-BİR emeklilerin tek sesi oldu

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA)
Hak-Bir Genel Başkanı Mustafa Taşçı, emekli maaşlarının yetersizliğine dikkat çeken bir açıklama yayınladı.

Taşçı’nın açıklamasında vurguladığı noktalar şöyle:

EMEKLİLERİMİZ ENFLASYONDAN EZİLDİ

Emeklilerin örgütlenmedikleri için enflasyon baskısı altında kaldıklarını vurgulayan Taşçı, “Emeklilerimizin haklarını korumak amacıyla ‘Hak-Bir Çalışanları ve Emekliler Derneği’ni kurduk. Tüm emeklileri ve çalışanları örgütlenmeye çağırıyoruz. HAK-BİR.Çalışanlar ve emekliler artık evsiz değil.”Uzman bir ekiple çalışıyoruz” dedi.

EMEKLİLERE 7 BİN TL ARTIŞ VERİLMELİ

Emekli maaşlarının iyileştirilmesi için emeklilere kademeli olarak 7 bin lira zam yapılması gerektiğini öneren Taşçı, “Emeklilerimize kira yardımı olarak 10 bin lira ödenmeli, tüm partilerimiz ekibimiz tarafından ziyaret edilecek” dedi. Bu amaçla dernek olarak, emeklilerimizin maaşlarına kademeli olarak 7.000 Türk Lirası artırılmaması halinde İstanbul’daki sivil toplum kuruluşlarıyla irtibata geçileceğini ifade etti. “Siyasi partilerin ve emeklilerimizin katılımıyla büyük bir yürüyüş ve gösteri düzenleneceğini duyuruyoruz.” Sanki konuşuyordu.

SGK ÖZERK BİR KURUM DEĞİLDİR

Sosyal Güvenlik Kurumunun özerk bir kurum olmadığını vurgulayan Taşçı, açıklamasına şöyle devam etti. “Emeklilerin SGK’ya ödediği primler sigorta tekniğiyle çalışmıyor. BAĞ-KUR, SSK ve diğer sigortalıların tek çatı altında topladığı emeklilik maaşlarının sosyal adalet ilkesine uymadığını da belirtmek isteriz. SGK’nın çalışanlardan kestiği sigorta primleri emekli maaşlarını karşılamamaktadır. Sosyal güvenlik sistemi iflas etmiş gibi görünüyor. Bu nedenle sosyal güvenlik sisteminin yeniden yapılandırılmasını öneriyoruz.”

DEVLETİN EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ GÖRDÜĞÜ ARTIŞ, ONLARIN AÇLIK SONU ALTINDA YAŞAMASIDIR

Taşçı, hükümetin emeklilere uyguladığı açlık sınırının altındaki maaş artışından emekli dernekleri ve emeklilerin memnun olmadığını belirterek, “Yemeğin 150 TL olduğu ülkemizde 10 bin TL’lik maaş da açlık sınırının altında. Sınır. Açlık sınırı 16.486 TL. dır-dir.” söz konusu.

REFAH PARTİSİYİ YENİDEN ZİYARET ETTİK

Taşçı, emekli maaşlarının iyileştirilmesi için derneklerine randevu veren partileri de ziyaret ettiklerini belirterek, açıklamasına şöyle devam etti. “Bu amaçla Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ziyaret edildi. Ziyaretimiz sırasında Sayın Erbakan, emeklinin maaşı milletvekili maaşının 1/10’u bile değil. Biz de aynı şeyi düşünüyoruz. Emeklilerin sesinin duyulması için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Hak-Bir olarak yanınızdayız. Yaşamanın rengi ve partisi yoktur. 16 milyon emeklimiz bu ülkeye hizmet etti, bizi yetiştirdi. “Emeklilere partizan muamelesi yapılamaz.” Emeklilerin haklarının savunulması gerektiğini belirtti.

HAK-BİR Genel Lideri Mustafa Taşçı, “Emeklilerin Sorunları ve Çözüm Raporu”nu Dr. Fatih Erbakan’a sundu. Hak-Bir Heyeti’nde Hak-Bir Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Sertkaya, Osman Büyük, Memur-Sen Eski Genel Başkanı Ahmet Aksu ile İnsan ve Kalite Derneği Genel Lideri Sami Öztürk de hazır bulundu.

Diğer taraftan; İnsan ve Kalite Derneği Genel Lideri Sami Öztürk, Dr. 999 AYS Kalite Yönetim Sistemi standardını Fatih Erbakan’a sundu. Ülkemizde ilk kez ulusal bir standart hazırlandığını, yüzyıllardır uygulanan bu standardın unutulduğunu ve bunun sonucunda ülkemizde esnafın ve diğer kesimlerin manevi açıdan zayıfladığını ve tüketicilerin zarar gördüğünü vurguladı. bu standardın hayata geçirilmesi halinde dünyaya örnek tüccar ve sanayicilerin yetiştirileceğini ifade etti.

Toplu fotoğraf çektirmenin ardından heyeti ağırlayan Dr. Fatih Erbakan, HAK-BİR Heyeti’ne teşekkür ederek uğurladı.

Başkan Mustafa Taşçı, “HAK-BİR, vefalı ve fedakar emeklilerimiz için çalışmalarına ve ziyaretlerine hız kesmeden devam edecektir.”

haber-kaynasli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu