Haber

Hazine ve Maliye Bakanı Nabati AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Avrupa Birliği (AB) Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komite Üyesi Oliver Varhelyi ile katılım müzakereleri sürecini görüştü.

Nebati, Brüksel’deki AB Komisyonu binasında Varhelyi ile görüşmesinin ardından Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Oliver Varhelyi ile AB müzakere sürecimizi görüştük.” Nebati, küresel zorlukların arttığı bu dönemde Türkiye’nin AB’ye en fazla katkı sağlayabilecek aday ülke olduğuna işaret etti.

Bakan Nebati, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-III) döneminde iş birliğinin geliştirilmesi, yeşil dönüşüm ve dijitalleşme konularında görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, “Türkiye Ekonomik Modeli ile ilgili de detaylı değerlendirmeler yaptık. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde oluşturulan koridorun, gıdaya erişim ve gıda fiyatlarına olumlu etkisini değerlendirdik.” terimleri kullandı.

Basına kapalı ve bir saat süren toplantıya Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ile Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay da katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu