Haber

Hunter Biden vergi kaçakçılığı suçlamasıyla karşı karşıya

ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden, 2019’dan beri devam eden vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla ilgili suçlamalarla karşı karşıya kalabilir.

ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden, 2019’dan bu yana devam eden vergi kaçakçılığı suçlamalarından yargılanabilir. ABD Adalet Bakanlığı’nın atadığı Özel Hukuk Müşaviri David Weiss, yaptığı açıklamada Hunter Biden’ın bir suçluyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi. 2019’dan beri devam eden vergi kaçakçılığı suçlamasıyla ilgili dava.

ABD’de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerine sayılı günler kala yapılan anketlerde Joe Biden ve Donald Trump yalnız görünürken, iki taraf da ABD mahkemesi ile dertte. Donald Trump, hakkında devam eden toplam üç davada yargılanırken, oğlunun suçlamalarında Joe Biden’ın adı geçiyor.

Cumhuriyetçiler, Biden’ın oğlunu Ukrayna ve Çin’deki ticari girişimlerden kâr elde etmekle suçluyor ve Joe Biden’ın görevi kötüye kullanmaktan yargılanmasını talep ediyor. Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy geçen ay yasama meclisinin Lider Biden’ın görev süresi hakkında sonbaharda soruşturma başlatabileceğini söyledi.

Biden’ın danışmanları daha önce Cumhuriyet tezlerini “çılgın komplo teorileri” olarak değerlendirmiş ve Önder Biden’ın oğlunun iş ilişkileriyle ilgilenmediğini bildirmişti.

Hunter Biden’ın Rus, Kazak ve Ukraynalı oligarklardan aldığı ödemelere ilişkin belgeler yayınlandı.

ABD Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi Lideri James Comer, yaptığı yazılı açıklamada, Hunter Biden ve iş ortaklarının Rus, Kazak ve Ukraynalı oligarklardan aldığı 20 milyon doların üzerinde ödemeye ilişkin belgeleri yayınladı.

Açıklamada, belgelerin Biden’ın genel başkan yardımcılığı döneminde Rusya, Kazakistan ve Ukrayna’daki oligarklardan Biden ailesi ve iş ortaklarına nasıl milyonlar aldığını özetlediği kaydedildi. yedi” denildi.

Açıklamada, “Joe Biden’ın başkan yardımcılığı döneminde, Hunter Biden onu Kazakistan, Rusya ve Ukrayna’daki oligarklardan milyonlar kazanmak için bir ‘marka’ olarak sattı” denildi. .

Trump’a 3 dava devam ediyor

Biden son günlerde oğluyla ilgili davalarla anılırken, 2024 başkanlık seçimlerindeki en büyük rakibi eski Lider Donald Trump kendi davalarıyla ilgileniyor. Kendisine karşı ikisi federal ve biri eyalet düzeyinde olmak üzere üç dava bulunan Trump, kendisine yöneltilen toplam 78 suçlamayı da reddediyor.

Daha önce üç dava için ön soruşturma amacıyla hakim karşısına çıkan Trump, hakkındaki tüm suçlamaları reddederek, hakkındaki bu davaların seçimlere müdahale amacıyla açıldığını iddia etti. – WASHINGTON

melikgazi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu