Haber

İran Dışişleri Bakanı Hamas’ın planını açıkladı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan, Birleşmiş Milletler Genel Konseyi toplantısı için bulunduğu New York’ta ABD Ulusal Halk Radyosu’na (NPR) konuştu.

İran’ın bölgede savaş istemediğini ve bu konuda üzerine düşeni yapmaya çalıştığını kaydeden Abdullahiyan, “Bölgedeki durum son derece karmaşık ve tehlikeli. 7 binden fazla Filistinli sivilin hayatını kaybetmesi, İsrail rejiminin saldırıları bölge için ağır bir durum. Tüm tarafları itidalli davranmaya ve ateşkese varmaya çağırıyoruz.” Bunun yapılmasını talep ediyoruz dedi.

ABD’nin İsrail’e verdiği desteği sonlandırması çağrısında bulunan Abdullahiyan, İsrail’in ABD tarafından kontrol edilen bir savaş makinesine dönüştüğünü söyledi. Abdullahian “İsrail saldırıları nedeniyle bölge barut fıçısı haline geldi. 2 hafta önce bölge ülkelerini ziyaret ettim ve bu ziyaret sırasında Lübnanlı ve Filistinli direniş liderleriyle görüştüm. Görüşmelerimden edindiğim izlenim Hamas’ın elinin alarmda olduğu yönünde. , her zamankinden çok daha güçlü ve kararlı.Gazze’de ve “İsrailli kadın ve çocuklar, Batı Şeria’da kadın ve çocukları hedef almaya devam ederse, barut fıçısına dönüşen bölgede her an her ihtimal mümkündür.”dedi.

Hamas lideri İsmail Haniye ile yaptığı görüşmeye değinen Abdullahiyan, şunları söyledi: “İsrailli esirlerle ilgili olarak Hamas lideriyle görüşmemde kendisine ne planladıklarını sordum. Onlar da bana İsrailli sivilleri esir tutmak istemediklerini, ateşkes sağlanırsa sivilleri serbest bırakacaklarını söylediler. Mahkum sorununu çözmek için Katar yetkilileriyle de temas halindeyiz.”söz konusu.

habercamlihemsin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu