Ekonomi

İstanbul Avrupa’nın Önde Gelen Karayolu İşletmecilerini Ağırladı

İstanbul, 18-20 Eylül tarihleri ​​arasında Avrupa’nın önde gelen karayolu işletmecilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Avrupa Ücretli Yol Altyapı İşletmecileri Birliği (ASECAP) tarafından her yıl düzenlenen ASECAP Days Hill, Cumhuriyetin 100. yılında ICA’nın mülkiyetinde İstanbul’da düzenleniyor. Dünya taşımacılık sektörünün odağını Türkiye’ye taşıyacak zirvede, karayolu taşımacılığında standartlar belirlenecek ve yenilikçi teknolojiler tartışılacak.

Avrupa Ücretli Karayolu Altyapı İşletmecileri Derneği (ASECAP), her yıl düzenlediği ASECAP Günleri Zirvesi kapsamında, ICA’nın ev sahipliğinde İstanbul’da Avrupa’daki karayolu operasyonlarıyla ilgili kanaat önderlerini ağırlıyor. 18-20 Eylül tarihleri ​​arasında düzenlenecek 50. ASECAP Günleri Zirvesi’ne 200’den fazla uluslararası otoyol, köprü ve tünel işletmecisi, Türkiye’nin önde gelen altyapı işletmecileri ve sektörün önde gelen firmaları katılacak. Zirvenin İstanbul’da yapılacak olması dünya taşımacılık sektörünün odağını Türkiye’ye taşıyacak. Zirvede Avrupa’nın önde gelen karayolu uzmanları; “Ulaşım altyapısının finansmanı eşitlik ve verimliliğin sağlanmasına nasıl yardımcı olabilir? Hangi iyi uygulamalar mevcut? Ekonomik destek olarak finansmanı çevre ve güvenlik hedeflerine bağlamanın en iyi yolları nelerdir? Hangi yenilikçi finansman araçları özel fonları mobilite altyapısı yatırımlarına çekecek?” gibi soruların yanıtlarını arayacak.

ICA Genel Müdürü Serhat Soğukpınar, kıtaları birbirine bağlayan siyasi coğrafyaya sahip Türkiye için ASECAP üyeliğinin büyük önem taşıdığını belirtti. ASECAP Günleri kapsamında Avrupa’nın önde gelen karayolu işletmelerini İstanbul’da ağırlayacaklarını belirten Serhat Soğukpınar, “Etkinlik ile Türk firmalarında ASECAP dışı bir kuruluş olan ASECAP’ın faaliyetlerinin önemi konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Dünyada ulaştırma sektöründeki disiplinler arasında henüz mevzuatı tamamlanmayan tek alan karayoludur.” “Bu nedenle ASECAP üyeliğimiz büyük önem taşıyor. Bölgemizde Avrupa standartlarını oluşturmaya çalışıyoruz. ASECAP Günleri’nde karayolları için gerekli standartların belirlenmesine katkı sağlayacağız” dedi.

“Paydaşlarla birlikte çalışarak geleceği tasarlamaya çalışır.”

ASECAP Genel Sekreteri Malika Seddi, ASECAP Günleri 2023’te karayolu taşımacılığının geleceğinin tartışılacağına dikkat çekti. Malika Seddi, “ASECAP üyeleri her yıl bir araya gelerek ulaştırma sektörünü daha verimli, sosyal açıdan eşitlikçi ve daha verimli hale getirerek iyileştirme konusundaki kararlılıklarını vurgulamak için bir araya geliyor. güvenlik, çevre, mobilite ve finans gibi farklı açılardan daha sürdürülebilir. 50. ASECAP Günleri’nde; sosyal ve ekonomik kalkınmanın kilit noktası olan mobilite hizmetlerine eşit erişimin nasıl sağlanabileceği konularına odaklanacağız. Karayolu taşımacılığında standartlar, yenilikçi teknolojiler ve sürdürülebilirlik uygulamaları. Altyapı projelerimiz geleceğin araçlarına ve çözümlerine uygun olmalı. ASECAP, Avrupa’nın karbondan arındırma hedefi için köprü, tünel ve otoyollar geliştirecek “Operatörlerin ne yapması gerektiğini belirliyor, yaygınlaştırılmasını sağlıyor” Bilgi birikimini başarılı örnekleri paylaşarak, karşılaşılacak konularda tüm paydaşlarla birlikte çalışarak geleceği bugünden tasarlamaya çalışıyoruz” dedi. – İSTANBUL

habercarsibasi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu