Haber

İzmir’de siyasetçiler de oy kullandı: Demokrasi sandıklardan çıkacak

İZMİR – 2. Cumhurbaşkanlığı Tıp Seçimleri kapsamında İzmir’de siyasilerin oy kullanma süreci devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi nedeniyle sabahın erken saatlerinde İzmir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, oy kullanma sürecinde annesi Güneş Soyer’e eşlik etti. Daha sonra Seferihisar’a giden Soyer, 14 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi eşi Neptün Soyer, kızları Defne ve Soyer ile birlikte oy kullandı. Seferihisar Ulamış Ortaokulunda 1124 numaralı sandıkta oy kullanan Soyer, oylama sürecinde şunları söyledi;

“Sandıklar her zaman bir milletin ortak aklını inşa ettiği yerlerdir. Bu ortak akıl inşası aynı zamanda kamu vicdanının da tezahürü anlamına gelmektedir. Bu nedenle çok değerli bir seçimdir. Üstelik bu seçim sadece cumhurbaşkanı seçmekten ibaret değil. Muhtemelen, uzun yıllar yaşayacağımız rejimin seçimi anlamına gelir. Bu yüzden çok değerli. Bütün milletimizin bu değerin farkında olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu seçimin 14 Mayıs’a göre daha yüksek bir katılım oranıyla tamamlanacağını düşünüyorum. Umarım sandıklardan demokrasi çıkar.

YEŞİL SOL PARTİ KONUŞMACI AKIN OYUNUNU KULLANDI

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü ve İzmir Milletvekili İbrahim Akın da Konak Cumhuriyet NS İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oy kullandı. Oy verme işleminin ardından gazetecilere açıklama yapan Akın, “28 Mayıs’ın Türkiye’ye özgürlük, barış ve demokrasinin geleceği bir gün olmasını temenni ediyorum. Her koşulda eşitlik, özgürlük ve barış için mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü böylesine ayrımcı ve düşmanca bir siyasete karşı mücadele bir meydan okumadır.” Durmadan devam etmekten başka çare yok. Bu görevi hem yerelde hem de mecliste aktif olarak yürütmeye devam edeceğim” dedi.

AK PARTİ HAMZA DAĞ VE BAKAN MUHARREM KASAPOĞLU DA İZMİR’DE OY VERDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, oy kullanmak için Konak’taki Atatürk Lisesi’ne geldi. Kasapoğlu’na AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı ve Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş eşlik ederken, oy verme işleminin ardından Kasapoğlu, “Türkiye’de demokrasi sürecinin yeni bir dönemi en güzel şekilde başlatacağına inanıyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.” Ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turunda İzmir’de oy kullandı. Bayraklı’da bulunan Şehit Nazımbey İlköğretim Okulu’nda oy kullanan Dağ, “Bundan çıkacak sonuç dünya için de önemli. Dünyaya hayırlı olsun diyoruz. İstikrarın devamı temennimizdir. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin.”

CHP’Lİ ASLANOĞLU’DAN OY ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Balçova İmam Hatip Anadolu Lisesi’ndeki 1116 numaralı sandıkta oy kullandı. Aslanoğlu’na oy verme sürecinde eşi Aslanoğlu da eşlik etti. Oy verme işleminin ardından açıklama yapan Aslanoğlu, “Cumhuriyet tarihimizde ilk kez ikinci tıbbın heyecanını yaşıyoruz. Halkımızın birinci cinste olduğu gibi sandığa yoğun bir ilgi göstermesi sevindiricidir. Oylama tek oy ile yapıldığından süreç daha kısa sürer ve birikme ya da bekleme olmaz. Tüm İzmirli hemşehrilerimizi eş, dost ve akrabalarını alarak veya ikna ederek oy kullanmaya, sandığa sahip çıkmaya, sandığa gitmeye davet ediyorum. Yine tüm hemşerilerimizi saat 17.00’de oy kullandıkları sandıklarda oy sayım işlemlerini takip etmeye ve oylarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Halkın iradesi sandığa ne kadar yansırsa demokrasimiz o kadar güçlü olur. (DUVAR)

iscehisarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu