Haber

Jandarma çadırları kaldırdı: Valilikten Akbelen’de ağaçların kesileceği iddiasına yalanlama

Esma Turan

MUĞLA – Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy’de Akbelen Ormanı’nda kurulması planlanan kömür madenine karşı çevre halkı ve can savunucuları nöbetini sürdürürken, sabah saatlerinde jandarma da nöbet alanına girdi. Jandarma ekipleri bölgedeki çadırları ve bazı ekipmanları kaldırdı.

İkizköy Çevre Komitesi’nden Necla Işık ise şu anda ağaç bölümü kalmadığını belirterek, “Orada bulunan çadırlar ve tüm eşyalar boşaltılıyor. “Muhtemelen burayı boşalttıktan sonra en kısa sürede kesime başlayacaklar” dedi.

Muğla Valiliği, ağaçların kesileceği yönündeki iddialara şu açıklamayla yanıt verdi: “Yeni ağaç kesimi söz konusu değil.”

VALİLİK: BASENLİK İDDİALARI

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Milas ilçesi Akbelen Mevkii’nde, Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki alanda ve özel mülkiyete ait alanda 6831 sayılı Orman Kanunu ve Gecekondu Kanunu kararları çerçevesinde izinsiz kurulan konteyner ve çadırlar 775 sayılı özel mülkiyet sahibinin başvurusu üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Milas’ta “Taşınma ve tahliye işlemleri kaymakamlık tarafından güvenlik tedbirleri alınarak yürütülmektedir. Kamuoyunda yer alan ağaç kesilmesine ilişkin tez ve haberler gerçeği yansıtmamakta olup, yapılan çalışmalar izinsiz kurulan yapıların kaldırılıp boşaltılmasına yöneliktir. Ortaya atılan asılsız haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

‘VALİ’NİN AÇIKLAMASI HUKUKSUZDUR’

İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal, koruma alanının İkizköy Çevre Komitesi’nden Haydar Demir’in babası Hasan Demir tarafından KARDOK Derneği’ne ücretsiz olarak verildiğini söyledi. Atal, “Kamp alanı İkizköy sakinleri Haydar Demir ve Hasan Demir’in tescilli alanıdır ve şimdi Jandarma açıkça suç işliyor. Vatandaşın tapu mülkiyet haklarını gasp ediyor. Hasan Demir 93 yaşında ve köyü terk edemiyor. Valiliğin belirttiği formda imza veya dilekçe var mı bilmiyoruz. Ancak böyle bir imza atılsa dahi, KARDOK Derneği’nin mülk sahibinin talebine bağlı olarak özel hukuk açısından rüçhan hakkı bulunmaktadır. Valilik yazılı tahsis belgelerini bilmiyor mu? Bedelsiz bir tahsis olduğunu ve arsa sahibinden dilekçe geldiğini varsaysak dahi, arazi sahibinin yazılı olarak derneğe bildirimde bulunması gerekmektedir. “Valinin açıklaması büyük olasılıkla yasa dışıdır ve hukuka aykırıdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu