Haber

Japon mühendisten şoke eden şok açıklaması! 2 ili uyardı, İstanbul’da 5 ilçeyi saydı

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli deprem için ağlarken, bölgedeki diğer fay hatlarına ilişkin bilgiler gelmeye devam ediyor.

Milyonlarca vatandaşımız deprem nedeniyle şehirlerini ve evlerini terk etmek zorunda kaldı. AFAD’ın açıkladığı son rakamlara göre can kaybımız 35 bini geçti. Japon bilim adamı Yoshinori Moriwaki, diğer fay hatlarından bahsetti.

DİKKAT ‘İSTANBUL DEPREM’ SÖZLERİNE

TV100 ekranlarında Ece Üner’e konuk olan Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, “İstanbul’da 1. ve 2. köprüler güçlendirildi. Aynı şekilde Mecidiyeköy’deki ana viyadük de güçlendirildi. İstanbul’un bazı semtlerinde Japon bilim adamları aracılığıyla güçlendirmeler yapıldı.”söz konusu.

5 İLÇE SAYILDI: SARSMA 7,5 ŞİDDETLİ OLSA BİLE…

moriwaki, “Beşiktaş, Sarıyer, Ataşehir bu ilçeler güçlendirildi. Japonlar bu konuda bilimsel olarak yardımcı oldular. Marmara Bölgesi’nin tamamında deprem bekleniyor ama güçlendirme yapılan yerlerde hasar beklendiği kadar büyük olmayacak. depremin şiddeti 7.5, takviyeler Ataşehir, Şişli, Mecidiyeköy, Sarıyer, Beşiktaş gibi. Bölgelerde bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz.”terimleri kullandı.

“OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ 7.9’DA BİLE DİRENİYOR”

Yoshinori Moriwaki’nin açıklamalarının devamında “Osmangazi Köprüsü ise 7,9 büyüklüğündeki depreme bile dayanıklı. O köprü deprem düşünülerek yapılmış. Doğu Anadolu fay hattı ondan sonra o kadar kırılmaya başladı ki, nerede diye düşünüyoruz. Hatay’da hasar vardı ama fay hattı henüz kırılmadı.Kahramanmaraş’a kadar kırıldı.Hatay’dan sonra güneye KKTC’ye giden bir fay hattı var. Elazığ’da da bir fay var.”sözlerini kullandı.

“MUŞ, BİTLİS FAY HATTI ZOR, İZMİR’DE ETKİ DÜŞÜK”

Sonunda Moriwaki Bingöl’den batıya doğru uzanan fay hattında da tehlike var. Muş, Bitlis, Van… 2011’de Van’dan sonra fay hattı kırıldı. Bitlis’in Muş ilçesinde de deprem bekleniyor. Ardından Marmara depremi bekleniyor. İzmir’deki fay hattı son depremde kırılmıştı. İzmir’de şiddetli bir deprem beklemiyoruz. Bir deprem gelse bile etkisinin düşük olacağını düşünüyoruz.”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu