Ekonomi

Körfez ülkelerine yapılacak ziyaretler ihracata büyük katkı sağlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 17-19 Temmuz 2023 tarihlerinde Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne gerçekleştirilen ziyaretlerde heyette bulunan Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, şunları söyledi:

Ziyaretler ekonomiye katkı sağlayacak

Ziyaretlerin verimli geçtiğini ifade eden Celal Kadooğlu, birçok departman için olduğu gibi hububat, bakliyat ve mamullerinde de Ortadoğu ülkelerinin en değerli pazarlar olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Körfez Ülkelerine yapılacak verimli ziyaretlerin ülkemiz ekonomisine çok değerli katkılar sağlayacağına inanıyorum.

Körfez ülkelerine yapılan bu değerli ziyaretlere biz de TİM Hububat ve Bakliyat Daire Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Acar ile birlikte katıldık. Bölgeye ihracatımızı artırmak için ziyaret ettiğimiz ülkelerdeki iş insanlarıyla temaslarda bulunduk.”

2023 yılının ilk 6 ayında Türkiye’den Orta Doğu ülkelerine hububat şubemizden yapılan 2 milyar dolarlık ihracatın 791 milyon 692 bin dolarlık kısmının Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyeleri tarafından ihraç edildiğine dikkat çeken Önder Celal Kadooğlu, yaptığı değerlendirmede, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk 6 ayında 34 milyon dolarlık Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretimiz kapsamında 34 milyon dolara Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittik. 2023 yılının ilk altı ayında 7.260 milyon. Faaliyet alanımızdaki işlerden ilk altı ayda 7 milyon 651 bin dolar ihracat gerçekleştirildi.

Ortadoğu’nun en değerli ülkeleri arasında yer alan bu ülkelere ihracatımızın tabii ki ziyaretler sonrasında katlanarak artacağına inanıyoruz. Ülkemizin dört bir yanı Körfez ülkelerine değerli ihracatlar gerçekleştirmekte olup, önümüzdeki dönemde yapılan müzakereler doğrultusunda yeni iş bağlantıları ve işbirlikleri ile ülkemiz ekonomisine olumlu dönüşler sağlanacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu