Haber

Oy pusulasındaki “siyah nokta” iddiasına ilişkin İletişim Başkanlığı’ndan açıklama: Baskı hatası tespit edildi

14. seçim için yurt dışında oy verme süreci sona erdi. Birkaç gün önce Hollanda’da bir sandıkta açılan oy pusulalarının üzerinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı olduğu kutunun üzerinde siyah nokta olduğu ve oyların geçersiz olacağı iddiaları ortaya atılmıştı.

İLETİŞİM DAİRESİ DUYURU YAPTI

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığı’nın Dezenformasyon Merkezi ile Çabası, seçimlerde oy pusulaları üzerinden gündeme getirilen iddiaları yalanladı. Açıklamada, “YSK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adının oy pusulalarına yazdıracağı ‘siyah nokta’ için toplanacak. Yanlış basım oyları geçersiz kılabilir.” Bu iddialar doğru değil.” denildi.

“YAZDIRMA HATALARI İÇEREN 225 OY PUSULA TESPİT EDİLMİŞTİR”

Öte yandan baskı hatası olduğu belirtilen oy pusulalarının da tespit edilerek toplandığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hollanda’da baskı hatası olduğu tespit edilen 225 oy pusulası kullanılmadan ayrıştırılarak kayıt altına alınmıştır. Ayrıca baskı hatası, oy pusulasına konulan ayırt edici işaret olarak değerlendirilmemektedir. Yüksek Seçim Kurulu’nun böyle bir gündemle toplanacağı iddiası da yersizdir.

2018 seçimlerinde, oy verme günü Kocaeli Seçim Çevresi’nde Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın resminde matbaa lekesi tespit edilmiş ve seçmenin tercihi dikkate alınmaksızın oylar sayılmıştır.

bornovahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu