Haber

Şam’a saldırı: ‘4 İran Devrim Muhafızı öldü’

Suriye devlet medyası, İsrail tarafından gerçekleştirildiği düşünülen saldırıda başkent Şam’ın Mazzeh semtindeki bir binanın hedef alındığını bildirdi. Haberde başka ayrıntı verilmezken, Suriye yerel medyası Şam’da patlamaların duyulduğunu bildirdi.

Reuters haber ajansına konuşan ‘Suriye yanlısı bölgesel ittifak’ kaynağı, İsrail’in 20 Ocak Cumartesi günü Suriye’nin başkenti Şam’a düzenlediği saldırıda İran Devrim Muhafızları’na mensup 4 kişinin öldüğünü, bazılarının da yaralandığını söyledi. Hassas güdümlü füzelerle düzenlenen saldırıda ölenler arasında Devrim Muhafızları’nın istihbarat biriminden üst düzey bir yetkilinin de bulunduğu belirtildi. İran’ın yarı resmi Mehr haber ajansı, “güvenilir kaynaklara” dayanarak, İsrail’in saldırısında iki üst düzey İranlı askeri danışmanın hayatını kaybettiğini bildirdi.

‘BİNA TAMAMEN YIKILDI’

Reuters’e konuşan kaynağın ajansla paylaştığı bilgiye göre, saldırıda hedef alınan çok katlı bina ‘Suriye hükümetine destek veren İranlı danışmanlar’ tarafından kullanılıyordu. İsrail’in gerçekleştirdiği bildirilen saldırıda söz konusu binanın ‘tamamen yıkıldığı’ iddia edildi.

Şam’daki El Mowasat Hastanesi Başhekimi Essam Al-Amin, Al-Watan Online haber sitesine yaptığı açıklamada, hastaneye bir ceset ve biri kadın olmak üzere üç yaralının getirildiğini belirtti. Filistin İslami Cihad örgütünün bir sözcüsü, Reuters’e yaptığı açıklamada, saldırıda örgüt ekibinden kimsenin yaralanmadığını söyledi.

SURİYE’DE DEVRİM MUHAFIZLARI KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Daha önce İran Devrim Muhafızları’nda ‘tecrübeli askeri danışman’ olduğu söylenen Seyed Razi Musavi’nin Suriye’de İsrail saldırısında öldürüldüğü haberi İran basınına yansımıştı. Aralık 2023’te yaşanan olayın ardından İran Dışişleri Bakanlığı da ‘misilleme hakkının saklı olduğunu’ açıklamıştı. Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar, Musavi’nin İran ile Suriye arasındaki askeri iş birliğini koordine ettiğini söylerken, İran’ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı, Musavi’nin Şam’ın güneydoğusundaki Seyyide Zeyneb bölgesinde düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü bildirdi.

Ardından İran’ın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (KBY) başkenti Erbil’e bu hafta gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin Devrim Muhafız Ordusu’ndan yapılan açıklamada, “Liderlerin ve kilit unsurların buluşma yerleri” belirtildi. Son dönemdeki terör saldırılarıyla bağlantılı olarak özellikle Suriye’de işgal ediliyor.” “Kontrol ettiği bölgelerde bulunan IŞİD terör örgütü, bir dizi balistik füze fırlatılarak tespit edilerek imha edildi.” IŞİD’in üstlendiği Kerman’daki saldırı, Rask kentinde güvenlik güçlerine yönelik saldırı ve Suriye’de Razi Musavi’nin öldürüldüğü saldırılara dikkat çekildi. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu