Haber

Alevi dernekleri Mersin’de CHP’li Başarır’ı protesto etti

Alevi dernekleri Mersin’de CHP’li Başarır’ı protesto etti

MERSİN – Mersin’deki Alevi dernekleri, CHP Kümelenme Başkan Yardımcısı Ali Bakankli Başarır’ın bir toplantı sırasında kendisine tepki gösterenlere yönelik sözlerini protesto etti.

Mezitli Cemevi önünde toplanan bir grup vatandaş, 10 Şubat Cumartesi günü kentte düzenlenen tanıtım sırasında Başarır’ın kendisini protesto edenlere yönelik sözlerine tepki gösterdi. Mezitli Cemevi Müdürü Mehmet Akif Aktaş, yaptığı açıklamada bir araya geldiklerini söyledi. 10 Şubat’ta miting alanında yapılan bir yanlışı ve yanlış anlaşılmayı düzeltmek için. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiğini, parti içinde değişikliklerin dile getirildiğini hatırlatan Aktaş, “Ali Mahir Başarır’ın kongre sonucundaki sevinç gösterisi Üzüntümüzü kat kat artırdı. Sonraki süreçlerde de o samimi tavrı göstermediği için kırgınlığımız devam etti.” ” söz konusu.

Cumartesi günü adayları tanıtırken Basarır’ın konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun adının geçmesinin kendilerinde kişisel bir tepkiye yol açtığını belirten Aktaş, şöyle devam etti: “Bu tepki sonucunda ister isteyerek ister istemeyerek ‘trollerin trolleri’ olarak nitelendiriliyoruz. AK Parti ve Saray’.” O gün hepimiz çok üzgündük ve incinmiştik. Yani oradaki tepki sadece başkanlara değil, Başarır’a da oldu. Yanlış anlaşılma sonucu ortaya çıkan tartışma, büyümeden çözümlendi. Hiçbir şey yaşanmadan çözülmüş olması bizim için mutluluk kaynağı. Politikacıların sözlerine ve cümlelerine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü kırılgan bir noktadayız. Yani siyasetçilerden konuşurken, cümle kurarken çok dikkatli olmalarını bekliyoruz. Gerici anlamda “alın, götürün” demek, kim olursa olsun hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Burada yaşayanlar biziz. Bizler siyasetin her türlüsüne bulaşan ama hiçbir zaman kurumlarımızı siyasete bulaştırmayan insanlarız. Burada birliği, düzeni, kardeşliği, barışı savunuyoruz. Bu süreçte barışı, demokrasiyi ve kardeşliği savunanların yanındayız. Kimseye kişisel bir tepkimiz yok. Biz sadece bir hataya tepki gösteriyoruz. Bu süreçten dileğimiz birlik ve kardeşliğimizdir. “Unutmayın ki Türkiye’nin sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe ihtiyacı var.”

Gelişmeler sonrasında bir gazetecinin kendileriyle iletişime geçip geçmediğini sorması üzerine Aktaş, “Özür ya da rastgele bir toplantı olmadı. Aleviler olarak, Aleviler olarak bu özrü milletvekilinden bekliyoruz.”

“Bir kişi tepkinin zayıf olduğunu iddia ederek tepki gösterdi.”

Bu sırada açıklamayı izlemeye gelen bir vatandaş, “Çok şaşırtıcı, beni temsil ediyorsunuz. Alevilere küfreden adamın yanında duruyorsunuz. Bunun için mi buraya geldik, bize küfreden adamların yanında değiliz” dedi. .. Bunu bil. Sen sadece özür diliyorsun, kimden özür diliyorsun?” Bazı vatandaşlar ise tepki gösteren kişiyi alkışladı. Tepki gösteren kişi bölgeden uzaklaştırıldı.

gordeshaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu