Ekonomi

Avdagiç: Enflasyonla mücadelenin tek silahı bu değil

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Lideri Şekib, Oda’nın Şubat ayı Meclis toplantısında yaptığı konuşmada iş dünyasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

İTO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Avdagiç, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Fatih Karahan’a başarılar dileyerek, “Merkez Bankası’nın Sayın Karahan başkanlığında olacağına inanıyoruz. Ülkemize ve iş dünyamıza kalıcı kazanımlar sağlayacaktır. Merkez Bankası’ndaki başkanlık değişim süreci yanlış anlaşılmaların önüne geçilerek doğru iletişimle yönetildi. “Cumhurbaşkan değişikliğinin politika değişikliğiyle hiçbir ilgisinin olmadığı yönündeki kararlılık açıklamaları piyasalara güven verdi” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Faiz artışı enflasyonla mücadele sürecinin en etkili silahıdır ancak tek silahı değildir. Para politikasının sıkılığı maliye politikasıyla desteklenmedikçe enflasyonla mücadele programı sınırlı kalabilecektir. Bu nedenle para ve maliye politikalarının uyumuna ve bu uyumu destekleyecek yapısal reformlara önem verilmesi gerekiyor.”

“Her belediye başkanından deprem hazırlığı bekliyoruz.”

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin birinci yılının geride kaldığını kaydeden Avdagiç, “Milletimizin ve devletimizin çabalarıyla bölgemiz yeniden imar edilmeye başlandı. Bunun somut sonuçlarını ilk etap deprem evlerinin teslim törenlerinde gördük. Açılan kamu hizmet binalarında da bunu gördük. “Bu illerin tamamı beklenenden daha kısa sürede ayağa kalkacak ve inşaatları olası depremlere karşı gururumuz olacaktır” dedi.

‘İstanbul ve depreme hazırlık’ konusuna ısrarla odaklandıklarını vurgulayan Şekib Avdagiç, “31 Mart’ta Yerel Seçimler yapılacak. İş dünyası olarak, partisi ne olursa olsun seçilecek her belediye başkanından; Türkiye’nin deprem kuşağında olduğu gerçeğini unutmadan, kentlerini depreme hazırlamalarını ve bu yönde tedbirleri hayata geçirmelerini istiyor ve bekliyoruz. “Deprem ülkesi olan Türkiye’de depreme hazırlık yapılmadan gerçek anlamda ‘sürdürülebilir kalkınmanın’ mümkün olamayacağının altını bir kez daha çiziyorum.”

Avdagiç, İstanbul’daki tüm yerel yöneticilerin deprem alarmına geçmesi gerektiğini vurguladı. Avdagiç şöyle devam etti: “İstanbul’da belediye teşkilatının yasal olarak kurulduğu 1855 yılından bu yana belediyelerimiz, ‘şehir halkını korumak, huzur ve sükunet içinde yaşatmak’ göreviyle görevlendirilmiştir. “Belediyelerimizin ve belediye başkanlarımızın 2024’te de aynısını yapmalarını, yani deprem alarmına geçmelerini istiyoruz.”

musabeyli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu