Ekonomi

Borsa İstanbul’da gün sonu: BIST 100 bugün yatay kaldı

Investing.com – BİST 100Güne ılımlı alıcılarla başlayan endeks, gün ortasında dünkü direnç bölgesini test etti.

BİST 100 bugün 5.180 bandına kadar yükselirken dün olduğu gibi bu bölgede satışlarla karşı karşıya kaldı. Endeksteki düzelme 5.150 puan seviyesinde karşılanırken, son saate girildiğinde ana alandan tepki alımlarıyla yüzde 0,3’lük kısmi bir kazanım oldu.

Borsa İstanbul bugün daha yatay hareket ederken, toplu taşımaVe turizmbugün en çok talep gören branşlardı. Sigorta, elektrikVe iletişimÖte yandan bugün en çok satış yapılan şubeler ise %1’lik düşüşle şubeler oldu.

Bankalargün sonunda %1’e yakın düşerken, finansendekste azalma GYOVe faktoring bileşenlerindeki proses yükü paylarındaki artış nedeniyle %0,4 ile sınırlı kaldı. Bugün hizmetler sektöründe yüzde 0,5 civarında artış kaydedilirken, sanayi endeksi sabit kaldı.

BİST 100’de bugün en çok kazandıran 3 hisse hatasız KOZAA, VESBEVe HALKBOlarak listelenmiş.

BİST 100’de bugün en çok düşen 3 hisse şöyle: KZBGY, GLYHOVe TSKBoldu.

Günün en hareketli paylaşımları ise KOZAL, ISCTRVe AKBNKsırasında KOZAL, son saatte %4 arttı. ISCTRsabit kalırken AKBNK%1,3 oranında kısmi bir düşüşe sahiptir.

GCM Yatırım’dan Kudret Ayyıldır bugün borsa yorumundasöz konusu:

Uluslararası piyasalarda Asya endeksleri günü karışık hareketlerle kapattı. Avrupa borsaları, gün boyu olumlu bir görünüm sürdürüyor. CAC 40 %1’den fazla yükseldi. ABD piyasası güne alıcılı başladı. Nasdak, ilk saatlerde %1,3 arttı S&P 500%0,6 ve Dow Jones%0.4 arttı.

Author: Günay Caymaz

Borsa verileri, gerçeğe uygun değer, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan yararlanmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. katılmak tıklamak .

haber-kulu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu