Haber

Bugün ülkemizde hava durumu

ANKARA (İGFA) – yağış; Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde çoğunlukla yağmur ve sağanak, karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yağışların Trabzon, Bayburt ve Kars çevrelerinde kuvvetli, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde ise çok kuvvetli ve kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının yanı sıra iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

SICAKLIK:Hava sıcaklığının orta ve doğu kesimlerde artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGÂR:Çoğunlukla batı ve güneybatı, Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, hafif eseceği, orta-orta kuvvette, Doğu Karadeniz ve doğuda eseceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’da kuvvetli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde.

UYARILAR

YOĞUN KAR UYARISI: Erzurum ve Kars illerinin kuzeyindeki Bayburt çevresinde yoğun (10-20 cm), Ardahan’da ise yoğun (20-50 cm) kar yağışı bekleniyor. Bölgede rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Yoğun ve yoğun kar yağışı ile ulaşımın aksaması, yüksek rakımlarda buzlanma ve don olayı, kar fırtınası, çığ düşmesi, yamaçlarda ve kar örtüsünün yüksek olduğu bölgelerde çatıların uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması ve önlem alınması gerekiyor.

ŞİDDETLİ YAĞMUR UYARISI: Trabzon çevresi ile Rize ve Artvin’in kuzeyinde özellikle doğu ilçelerde kuvvetli sağanak ve sağanak (51-75kg/m2), 700 m’nin üzerinde rakımlarda ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı (20-60 cm) bekleniyor. Rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği iddia ediliyor. Şiddetli ve sağanak yağış nedeniyle ulaşımın aksaması, yükseklerde buzlanma ve don olayı, kar fırtınası, çığ, su baskını, heyelan, su baskını, yamaçlarda ve kar örtüsünün yüksek olduğu bölgelerde çatıların uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması ve önlem alınması gerekiyor. .

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgârın Doğu Karadeniz’de kuzeybatı, Doğu Anadolu’da ise güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli (40-80 km/saat) fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, rüzgarın kuvvetli ve kısa süreli (40-80 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Çatının uçması, ağaç düşmesi, ulaşımın aksaması gibi aksiliklere karşı dikkatli olmak ve önlem almak gerekiyor. .

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI:Doğu Karadeniz Bölgesi’nin yüksek rakımlı bölgeleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda kar örtüsünün yüksek olduğu eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli olunması ve önlem alınması gerekiyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

EDİRNE °C, 19°C

Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 15°C

Parçalı bulutlu

KIRKLARELİ °C, 17°C

Parçalı bulutlu

KOCAELİ °C, 18°C

Parçalı bulutlu, bazen bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği iddia ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 15°C

Parçalı ve hafif bulutlu

DENİZLİ °C, 19°C

Parçalı ve hafif bulutlu

İZMİR °C, 19°C

Parçalı ve hafif bulutlu

MANİSA °C, 19°C

Parçalı ve hafif bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor.

ADANA °C, 19°C

Parçalı ve hafif bulutlu

ANTALYA °C, 20°C

Parçalı ve hafif bulutlu

HATAY °C, 18°C

Parçalı ve hafif bulutlu

MERSİN °C, 18°C

Parçalı ve hafif bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği iddia ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus, buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 12°C

Parçalı ve bazen bulutlu

ÇANKIRI °C, 14°C

Parçalı ve bazen bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 15°C

Parçalı ve bazen bulutlu

KONYA °C, 14°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevrelerinin yerel hafif sağanak yağışlı geçeceği iddia ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde sis ve pus ile buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

DÜZCE °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

KASTAMONU °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Tokat çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği iddia ediliyor. Yağışların kıyı kesimler ve Tokat çevresinde yağmur, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Trabzon ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli ve kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın Doğu Karadeniz’de batı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtınalı (40-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde ise buzlanma ve don olayının yanı sıra pus ve sis bekleniyor. Bölgenin doğu kesiminde iç kesimlerin dağlık ve karla kaplı dik yamaçlarında çığ tehlikesi yaşanıyor.

ARTVİN °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerin aralıklı sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli, bazen çok kuvvetli ve kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN °C, 15°C

Parçalı bulutlu, yağmurlu

TOKAT °C, 14°C

Parçalı bulutlu, yağmurlu

TRABZON °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, iç kesimler ve yüksek kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği iddia ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Erzurum, Kars ve Ardahan’ın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde sis ve pusun yanı sıra buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin doğu kısmının dağlık ve karla kaplı dik yamaçlarında çığ tehlikesi yaşanıyor.

ERZURUM °C, 0°C

Havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey kesimlerde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

KARS °C, 2°C

Havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli ve kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA °C, 13°C

Parçalı bulutlu

Van °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği iddia ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 12°C

Parçalı bulutlu

GAZİANTEP °C, 14°C

Parçalı bulutlu

SİİRT °C, 8°C

Parçalı bulutlu

ŞANLIURFA °C, 15°C

Parçalı bulutlu

DENİZDE HAVA

Doğu Karadeniz’de fırtına, Batı Karadeniz’in doğusunda ise ilk saatlerde fırtına bekleniyor.

KARA DENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğuda kuvvetli sağanak yağış, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, doğuda 5 ila 7, öğle saatlerinden sonra 4 ila 6 Doğu Karadeniz’de batı ve güneybatı Deniz, kuzeybatıdan 5 ila 7 batıdadır. , Doğuda 8, akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatı, güneydoğudan doğuda kuvvet 3 ila 5, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Orta ve Doğu Karadeniz 2,0 ila 3,0 m, yer yer 3,5 m, Görünürlük: Güzel , yağmur ve fırtınalarda zayıftır.

MARMARA

Hava Durumu: Orta ve hafif bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5, öğlen 2 ila 4 kuvvette, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görünürlük: Orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan, güneydoğudan güneyden 3-5 kuvvetli sağanak; Güney Ege’de, güney ve güneydoğudan kuvvet 3 ila 5, güneybatıdan güney, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinden itibaren güneybatıdan 3-5; Doğu Akdeniz’de, batı ve güneybatı, kuzeydoğudan kıyılar, şiddeti 3 ila 5, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görünürlük: Orta.

VAN GÖLÜ

Hava: Çok bulutlu, ara sıra karlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan kuvvet 4 ila 6, Dalga: 0,75 ila 1,0 m, yer yer 1,25 m; Görünürlük: İyi, yağmur sırasında ortalama.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu