Teknoloji

Şok iddia: Nokia markası tamamen tarihe mi karışıyor?

Halihazırda Nokia telefon üreticisi olan HMD Global’in, kendi HMD markasına geçmek için gelecekteki cihazlarında Nokia markasından vazgeçebileceği yönündeki iddialar dün en çok konuşulan konular arasında yer aldı.HMD, şirketi yeniden tanıtmak için web sitesinde yeni bir marka görseli yayınladı ancak görselde “nostaljik aptal telefonlar”dan bahsederken bile Nokia’dan bahsedilmiyordu.

Şirketin web sitesi de yeni bir görünüme kavuştu ve sayfanın üst kısmındaki “Biz Nokia telefonlarının üreticisiyiz” mesajı dışında daha az Nokia markası yer aldı.

Tüm bu yaşananlar Nokia isminin telefon pazarından silinmek üzere olduğu yönünde yanlış yorumlara yol açsa da, HMD bu tür söylentileri yalanlıyor durumu açıklığa kavuşturdu. Şirket başka bir blog yazısında Nokia adını kullanarak telefon üretmeye devam edeceğini doğruladı: “Muhtemelen burada birkaç değişiklik fark etmişsinizdir. Biz hâlâ Nokia akıllı telefonlarının ve Nokia ‘aptal telefonlarının’ üreticisiyiz. Ama biz’ Orijinal HMD cihazları ve yepyeni ortaklıkların telefonları da dahil olmak üzere sunabileceğimiz çok daha fazlası var.” Bunu sunmak için ısınıyoruz.”

Gönderide yeni bir cihaz veya bağlı kuruluş duyurulmadı ve HMD sitesinde listelenen tüm cihazlar hâlâ Nokia markalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu