Haber

Fahrettin Koca açıkladı: Filistinli kanser hastaları ve acil durumda olanlar Türkiye’ye getiriliyor

İsrail’e yönelik soykırım devam ediyor…

İsrail’in ablukayı sıkılaştırdığı Gazze Şeridi’ndeki 35 hastaneden 16’sı yakıt sıkıntısı veya bombardıman nedeniyle faaliyetlerini durdurdu.

Bunlardan biri de kanser hastalarının tedavi edildiği tek merkez olan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi’ydi.

Sağlık Bakanlığı harekete geçti

Sağlık Bakanlığı, Gazze’deki kanser hastanesinin İsrail tarafından bombalanmasının ardından geride kalan hastalar için harekete geçti.

Hastalar Türkiye’ye getirilecek

Bakan Koca açıkladı

Fahrettin Koca müjdeyi verdi.

Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’deki kanser hastalarını Türkiye’ye getirmek için Mısırlı mevkidaşı ile görüştü.

Toplantıda birçok konu üzerinde anlaşmaya varıldı.

Kanser hastaları Türkiye’ye getiriliyor

Sosyal medya hesabı ‘X’ten yaptığı açıklamada “Kanser hastalarının ve acil durumu bulunanların ülkemize nakledilmesi planlanıyor.”sözlerini kullandı.

“Refah Sınır Kapısı’na bin hasta getirilecek”

Bakan Koca, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

Dün akşam Mısır Sağlık Bakanı ile görüştüm. Önemli gelişmeler var. İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı saldırıları nedeniyle sağlık hizmetlerine ulaşamayan kardeşlerimizin yaralarını sarmak için Mısır Sağlık Bakanı değerli dostum Halid Abdel Gaffar ile bir toplantı yaptım.

Toplantımızda pek çok önemli konu üzerinde mutabakata vardık: Gazze’deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi’nde tedavileri sona eren kanser hastaları başta olmak üzere, daha önce tarafımıza bildirilen ve acil tedaviye ihtiyaç duyan 1000’e yakın hasta ve yaralı. Faaliyetlerini Refah Sınır Kapısı’ndan gerçekleştiriyorlar. Mısır’a getirme çabalarımız devam ediyor.

“Uçak ve gemi hastanesi aracılığıyla ülkemize nakledilecekler”

Daha sonra kanser hastalarının ve acil durumu bulunanların ambulans uçaklar ve gemi hastanesi aracılığıyla ülkemize nakledilmesi planlanıyor. Sayın Bakanımızla bu hayati gelişme için gerekli çalışmaların planlanması ve yürütülmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Toplantımızda Sayın Bakanımız bizlerle önemli bir bilgiyi daha paylaştı: Türkiye’nin Mısır’a göndermek istediği Sahra Hastaneleri ve ambulansların sevkiyatı için sularımızda tutulan ve her an konuşlandırılabilen iki gemimiz. Gazze’den gelen yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere Mısır limanlarına girişine izin verildi.

Sayın Bakanımızla Gazzeli kardeşlerimizin tedavisine yönelik bu yakın ve unutulmaz işbirliğinin, Mısır ile ülkemiz arasında sağlık alanında mevcut işbirliğine ivme kazandıracağına olan inancımızı artırmıştır. Gazze’de hasta ve yaralılara şifa olabilmek insanlık için büyük bir nimettir.

haberkarpuzlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu