Haber

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, G20 Liderler Zirvesi’nde Küresel Biyoyakıt İttifakını başlattı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, G20 Başkanlar Zirvesi’nde Küresel Biyoyakıt İttifakını başlattıklarını söyledi.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen 18. G20 Liderler Zirvesi’nde Modi, “Küresel Biyoyakıt İttifakını başlatıyoruz. Hindistan hepinizi bu girişime katılmaya davet ediyor.” İfadesini kullandı.

NarendraModi, daha temiz yakıt kullanımını artırmak için başlattıkları ittifakın X sosyal medya hesabında da bir gönderi paylaştı.

Modi, “Küresel Biyoyakıt İttifakının lansmanı, sürdürülebilirlik ve temiz enerji arayışımızda bir dönüm noktasına işaret ediyor. Üye ülkelere bu ittifaka katıldıkları için teşekkür ediyorum.” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Kurucu üyeleri arasında ABD ve Brezilya’nın yer aldığı ittifak, bitki ve hayvan atıkları gibi kaynaklardan elde edilen biyoyakıtların ticaretini kolaylaştırarak net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmaya yönelik küresel çabaların hızlandırılmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Önde gelen biyoyakıt üreticisi ve tüketicisi Brezilya, Hindistan ve ABD’nin önümüzdeki aylarda Küresel Biyoyakıt İttifakını geliştirmek için ilgili diğer ülkelerle birlikte çalışacakları belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu