Haber

Japonya’da tropikal fırtına uyarısı: Nehirler taştı, sürücüler yolda mahsur kaldı 78 bin 418 kişi için tahliye çağrısı

– Japonya’da tropikal fırtına alarmı: Nehirler taştı, sürücüler mahsur kaldı

78 bin 418 kişi için tahliye çağrısı

TOKYO – Japonya’da yaklaşan ve şiddetli yağışlara neden olan Yun-yeung Tropik Fırtınası sonucu nehirler taştı, birçok bölgede su baskınları meydana geldi, sürücüler yollarda mahsur kaldı. En az 78 bin 418 kişi tahliyeye çağrılırken, bazı tren seferleri de iptal edildi.

Japonya’ya yaklaşan Tropikal Fırtına Yun-yeung, Kanto bölgesi başta olmak üzere ülkenin farklı bölgelerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Japonya Meteoroloji Ajansı’nın sabah saatlerinde Shizuoka eyaleti açıklarından kuzeye doğru hareket edeceğini duyurduğu fırtına, artık pek çok bölgede karaya inmeden şiddetli yağışlara neden oldu. Chiba Eyaleti’nde nehir taşkınları yaşanırken, yollar ve demiryolu hatları da sular altında kaldı. Tren operatörü JR, birçok tren seferinin askıya alındığını veya ertelendiğini duyurdu. Bazı sürücüler yollarda mahsur kaldı. Chiba Eyaleti’nde en az 40 bin 84 hanede yaşayan 78 bin 418 kişiye tahliye daveti yapıldı.

inebilir

Japonya Meteoroloji Ajansı, fırtınanın gece saatlerinde ülkenin Tokai bölgesine de düşebileceği uyarısında bulundu. Riskli bölgelerde yaşayanlara güncel tahliye bilgilerine uymaları yönünde uyarılarda bulunulurken, olası sel ve heyelanlara karşı da hazırlıklı olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

habercilimli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu