Haber

Kayınpederini Baklavayla Zehirledi: “Tek Derdim Evliliğimi Kurtarmaktı”

Antaya’nın Muratpaşa ilçesinde eşinin ailesine gönderdiği baklavayla kayınpederini zehirlediği iddiasıyla tutuklandı. Ferudun Alkan 8 yıl 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Muratpaşa’da eşi Ferudun Alkan’dan boşanma kararı alan Melek Alkan, babası Metin Kabakçı’nın Kızılsaray Mahallesi’ndeki evine taşındı.

Ferudun Alkan, bu kararın ardından 21 Kasım 2020’de kayınpederinin evine giderek onu vurdu. Şikayet üzerine Ferudun Alkan 45 gün uzaklaştırma aldı. Cezanın ardından 27 Kasım’da bir erkek ve bir kadın Metin Kabakçı’nın evinin kapısını çaldı. Sosyal hizmetlerden geldiklerini ve erzak getirdiklerini söyleyen iki kişi eve girdi. Melek Alkan’ın ailesiyle uzun uzun sohbet eden iki kişi daha sonra getirdikleri baklavayı ikram etti. Metin Kabakçı baklavayı yedikten sonra iki kişi evden ayrıldı.

Kısa bir süre sonra Kabakçı rahatsızlanarak yere yığıldı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Kabakçı’yı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Yapılan ilk incelemelerde zehirlendiği belirlenen Metin Kabakçı, yoğun bakıma kaldırıldı. Polis ekipleri, soruşturma kapsamında evdekilerin ifadelerini aldı. Gelen iki kişiden şüphelenen polis, zehirli baklavayı Ferudun Alkan’ın gönderdiğini belirledi.

Eve ‘sosyal hizmet görevlisi’ olarak gelen ve baklava ikram eden Osman G., Melike E. ve Ferudun Alkan gözaltına alındı. Üç zanlı ‘cinayete teşebbüs’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Ferudun Alkan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, arkadaşları Osman G. ve Melike E. gözetiminde serbest bırakıldı. Osman G. ve Melike E.’nin farklı suçlamalarla tutuklu yargılandığı öğrenildi. .

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar Ferudun Alkan ile Melike E. ve Osman G. SEGBİS ile katıldı.

Mahkemede son savunmasını yapan Ferudun Alkan, “Öldürmeye niyetim yoktu. Tek derdim evliliğimi kurtarmaktı. Olanlar için üzgünüm’dedim.

Ferudun Alkan 8 yıl 22 gün hapis yattı; Melike E. ve Osman G. beraat etti.

habernarman.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu