Haber

Putin ABD başkanlık yarışında tercihini açıkladı: Biden mı Trump mı?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin mevcut Lideri Joe Biden’ın mı yoksa selefi ve olası halefi Donald Trump’ın mı Rusya için yeterli olduğu sorusunu yanıtladı. Rossiya 1 televizyonuna konuşan Putin, Joe Biden’ın daha “öngörülebilir” bir kişi olduğunu savundu. Rusya Devlet Başkanı, mevcut ABD Lideri için de “daha deneyimli” kelimesini kullandı.

2016’daki başkanlık yarışı öncesinde Putin, Donald Trump’ı “olağanüstü bir insan ve yetenekli” olarak tanımlamıştı. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’nın işgali sonrasında Putin hakkında “katil” de dahil olmak üzere sert ifadeler kullanmıştı.

‘İNSANLARIN O’NUN NE KADAR EKSİK OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİ ZAMAN’

Çarşamba akşamı yayınlanan röportajda Putin, Biden’ın liderliğinin Rusya için daha yeterli olacağını savundu. Biden için “tecrübeli, tahmin edilebilir” sıfatlarının yanı sıra eski moda siyasetçi tanımlamaları da kullandı. Rusya Devlet Başkanı’na Biden’ın yaşıyla ilgili tartışmalar da soruldu. Putin burada da Joe Biden’ı savundu ve “2021’de tanıştıklarında tuhaf bir şey fark etmediğini” söyledi. “O zamanlar insanlar onun beceriksiz olduğunu söylüyordu ama ben bu anlamda hiçbir şey fark etmedim” dedi.

‘GARİP HİÇBİR ŞEY YOK’

BBC Türkçe’nin haberine göre Putin, “Evet toplantı sırasında notlarına bakıyordu ama dürüst olmak gerekirse ben de aynısını yapıyordum. Toplantıya ilişkin izlenimini “Yani tuhaf bir şey yoktu” diye açıkladı. Vladimir Putin, ülkesinin “Amerikan halkının güvenini kazanan” ve başkanlığı kazanan herkesle çalışabileceğini de sözlerine ekledi. Putin’in referanslarının tamamı olumlu değildi.

Rus lider, ABD liderinin Ukrayna savaşını kınamasını “son derece zararlı ve hatalı” olarak nitelendirdi. Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD’li gazeteci Tucker Carlson ile Moskova’da yaptığı röportaja da değinerek, “soruların yeterince keskin olmamasından” hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

(DIŞ HABER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu