Haber

Terör gösterisine katılan oyuncunun sözleşmeleri iptal edildi.

İspanyol sinema ve televizyon oyuncusu Itziar Ituno Martinez, ETA mahkumlarına destek amacıyla 13 Ocak’ta Bilbao’da düzenlenen gösteriye katıldı ve ön sıralarda pankart taşıdı.

Bu gösterinin ardından BMW’nin Bask ve Navarra bölgelerindeki satış ofisleri olan BMW Lurauto, yakın zamanda Martinez ile olan reklam sözleşmesini feshettiğini duyurdu. Yazılı açıklamada, “BMW Lurauto olarak herhangi bir siyasi ideolojiye bağlı değiliz, dolayısıyla Lurauto imajının ideolojik içerikli herhangi bir eylemle ilişkilendirilmiş olmasından üzüntü duyuyoruz.”ifadeler kullanıldı.

İspanyol havayolu şirketi “Iberia” da İspanyol aktörün yer aldığı reklam filmini sosyal medya hesaplarından sildi.

Öte yandan İspanyol oyuncuya da takviye verildi. Bazı hayranları ve ETA tutuklularına yardım eden “Sare” adlı dernek, sosyal medya üzerinden Martinez’e destek mesajları gönderdi.

DEMİRTAŞ İLE GÖRÜŞTÜ, PKK’lı TERÖRİST KADINLARI ÖVDÜ

La Casa De Papel dizisinde “Lizbon” karakterini canlandıran Itziar Ituno Martinez, geçtiğimiz yıllarda Başak Demirtaş’la da tanışmıştı.

O dönemde PKK’nın Yeni Yaşam yayın organına konuşan Martinez, Suriye’deki kadın teröristlere övgüler yağdırıyordu:

“Ülkemde Kürt kadınlarının mücadelesi bir ilham kaynağı olarak görülüyor ve Kürt kadınları kahraman olarak görülüyor. Kendilerini kurşunların önüne atan insanlar olarak görülüyorlar. Bu tüylerimizi diken diken eden bir şey. Mücadeleyi takip ediyoruz. Kürt kadınlarını yakından takip ediyorum.”

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu