İş

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay’dan kamu çalışanlarına ek zam açıklaması

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Ocak ayından sonra toplu iş sözleşmesi başlayan kamu çalışanlarının enflasyon farkı konusunda öğleden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşeceğini söyledi.

Atalay, kamu çalışanlarına yönelik ek zamların gündeme geldiği Konfederasyon Genel Merkezi’nde düzenlenen TÜRK-İŞ Başkanlık Kurulu’nun ardından açıklama yaptı.

2023-2024 döneminde kamuda 700 binden fazla çalışanın mali ve sosyal haklarını belirleyen Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü’nün mayıs ayında imzalandığını hatırlatan Atalay, sözleşmenin kazanımlarının ise mayıs ayında imzalandığını hatırlattı. son 30 yılın en iyisiydi, yüksek enflasyon nedeniyle erozyona uğradı.

Atalay, yılbaşından bu yana kamu personelinin ilave arttırılması için görüşmelerde bulunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Enflasyon rakamı Ocak ayı başında açıklandı. 2023 yılı ikinci altı aylık enflasyon oranı 37,57 oldu. Bazı kamu personelimizin sözleşme tarihi Ocak itibarı ile başlıyor. 32,57 artış aldılar. Sözleşmeleri olanlar Mart ayında başladık ve sonraki aylar bu rakamı alamıyor. 10 ile 10 arasında fark var. 14 puan fark var. Bu personel haklı olarak Ocak ayı enflasyon oranının kendilerine verilmesini talep etti. Bunun üzerine TÜRK’ü topladık. -İŞ Kamu Uyum Konseyi. Süreç içerisinde 7 kez görüştük. 15-20 gün içerisinde Cumhurbaşkanından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına kadar nereye gitmemiz gerekiyorsa oraya gittik. Geçen hafta Bakanla oturduk. Hazine ve Maliye’den ‘Sözleşme yok, zamanı gelince bu parayı alın’ dediler. Sonra anladık ki bize bir şey vermeyecekler, Kamu Uyumlaştırma Komitesini çarşamba günü tekrar topladık. Perşembe günü Cumhurbaşkanımızla görüştük.”

Atalay, TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulu’nun dün akşam toplandığını, toplantının bir kısmına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da katıldığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

“Çalışma Bakanı toplantıda gelinen noktayı anlattı. Emeklilerin yerine taşeron işçi alınması konusunu takıma gündeme getirdik. Şu ana kadar bir tane bile personel alımı yapılmadı. Başkan Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, Geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda Çalışma Bakanı’na, kendisi TBMM’de Yönetim Kurulu Başkanı iken karar verdiklerini ve kararın uygulanması gerektiğini söylemişti.

‘HİÇ KİMSE EK BİR KONUDA OLUMLU BİR ŞEY SÖYLEMİYOR’

Bakan Bilgin’in ocak ayından sonra sözleşmeleri başlayan kamu çalışanları ve taşeron işçiler hakkında olumlu açıklamalarda bulunduğunu belirten Atalay, “Bu öğleden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşeceğiz. Bakan dün akşam ‘Yaptıklarımızı kaydedelim’ dedi. Taşeronla ilgili bir şeyler yazacağım. “Ocak ayından sonra sözleşmesi bitenlerin hepsinin farkını ödeyeceğim. Ben sizin sıkıntınızı gidereceğim” dedi. “Bazı arkadaşlar soruyor, ek bir şey alır mısınız? Kimse ilave bir şey hakkında olumlu bir şey söylemiyor” dedi.

Atalay, 2 ay sonra seçimlerin yapılacağını ancak çalışanların gündeminin geçim sağlamak olduğunu belirterek, “Bu ülkeyi ucuz emek cenneti yapmayacağız. Bu ülke ‘diyen işverenlerin ülkesi olmayacak’ dedi. Sana istediğimi vereceğim” dedi. söz konusu. (HABER MERKEZİ)

hayrat-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu