Haber

Biz İyi Bir Aile Değiliz Filminin Galası Yapıldı

Başrollerinde Kaan Yıldırım, Erkan Kolçak Köstendil, Sarp Apak, Derya Karadaş ve Şinasi Yurtsever’in yer aldığı “Biz İyi Bir Aile Değiliz” filminin galası Biletinial Torun Center Sinemaları’nda gerçekleştirildi.

Gösterime Bülent Eczacıbaşı, Gülse Birsel, İrem Sak, Salih Bademci, Can Bonomo, Öykü Karayel, Caner Cindoruk, Engin Günaydın ve Onur Buldu gibi birçok ünlü isim katıldı.

Filmin yönetmeni ve senaristi Haki Biçici, gösterim öncesinde basına yaptığı açıklamada, sinemada karşı konulmaz bir ekibin bir araya geldiğini söyledi.

Bir aile hikayesi çektiklerini belirten Biçici, şöyle konuştu:

“Aslında senaryoyu yazıp herkesle paylaştığımda hepimizin birbirimize ne kadar benzediğini fark ettim. Ayrıca kendi ailem olarak düşündüğüm ya da biraz kurgudan uydurduğum ailenin aslında herkesin ailesi olduğunu da gördüm. bir aile. Ben bu ailenin çocuğuyum. Bütün ailemiz, kültürlerimiz birbirine çok benziyor. Ben de bu benzerlik üzerinden ironik bir mizah yarattım.” Yakalamaya çalıştık. Çok memnun olduk. Sinemamız oyuncu olarak yer almak istediğimiz iyi bir gişe komedi sineması haline geldi. Dilek Sinema okulu benim için çok iyi. Biz Kemal Sunals ve Şener Şen ile büyüdük ve artık böyle bir takıma dönüştük. İyi “Biz Bir Aile Grubu Değiliz. Bu benim ilk yöneticiliğim, çok memnunum.”

‘Murat’ karakterini canlandıran Kaan Yıldırım, çok heyecanlandığı, sevdiği, okuyup keyifle kabul ettiği bir projede yer aldığını belirterek, “Sanırım hepimiz için aynı. Hepimizin ilgisini çeken bir senaryoyu okuduk ve bunu hayata geçirmek için Haki ile yola çıktık.Haki “‘nin yönetimi ve kaptanlığı altında elimizden geleni yaptık. Çok rahat ettiğimiz bir işti. Seyircinin de beğeneceğini umuyoruz.” dedi.

“Okuduğumda çok heyecanlandım”

Oyuncu Şinasi Yurtsever, iyi bir ekibin bir araya gelmesiyle güzel bir iş çıkarıldığını belirterek, “Hem eğlenceli hem de sosyal ve sosyolojik analizleri olan bir film. Aynı zamanda İstanbul’a göçü ve yaşamı anlatan eğlenceli bir film. insanlar orada yaşıyor.” dedi.

Oyuncu Nergis Çorakçı da yeni bir çağdaş hikâyecinin ortaya çıktığını ifade ederek, “Okuduğumda çok heyecanlandım. Kayıtsızca ‘Evet orada olmalıyım’ dedim. Memnun oldum, mutluyum çünkü o herkesin hakkı. hikaye.” dedi.

“Hızır karakterini canlandıran Erkan Kolçak Köstendil, galaya gelenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bizim için en önemlisi bu sezon sinema salonlarına dönmeye başladık. Allah’a şükür döneceğimiz yer burası. Çünkü sinemalar bizim sığınağımız. gerçek bir çalışma. İnsanların bilet alıp sizi izlemek için riske girdiği yerlerdir. Bu yüzden sinemalarda yapılan bu etkinlikten çok mutluyuz. Bunun bir parçası olmaktan çok mutluyuz. Umarım biz de bir katkıda bulunabiliriz. “

Oyuncu Derya Karadaş, harika bir hikaye yazıp oyuncu arkadaşlarını bir araya getirdiği için eşi Haki Biçici’ye teşekkür ederek, “Yıllardır hayran olduğum oyuncu arkadaşlarımla bu projede buluştuğum için çok mutluyum. Filmi hep birlikte izleyeceğiz. Artık birlikteyiz. Biz bu kadroyu ve hikayeyi çok seviyoruz. Umarım “Herkes de sever. Bu tatlı hikayenin izlenmesini çok isterim.” dedi.

Sinan karakterini canlandıran Sarp Apak, yönetmen Biçici ile çok eski arkadaşlar olduklarını belirterek, “Haki hayallerini gerçekleştirirken yanında olduğum için çok mutluyum. 9 Şubat’ta sinemada olacağız. Erkan’ın söylediklerine katılıyorum, sinema bizim için bir tapınaktır ve en değerli yerlerden biridir. O nedenle sinemanın ve bu hareketin bir parçası olmak benim için büyük bir gurur.” değerlendirmesini yaptı.

Yapımcılığını Olympos’un üstlendiği, yapımcılığını Mustafa Sönmez’in üstlendiği, yapımcılığını Dilek Aydın, Sinan Eczacıbaşı ve Alihan Yalçındağ’ın üstlendiği filmin konusu kısaca şöyle:

“Murat babasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken cenaze bu kaosun içinde kaybolur. Artık tüm aile bireyleri Murat’ın gözünde şüphelidir. İlacını alsa aslında iyi bir çocuk olacak olan kuzen Hızır, diğeri ise Sinan’dır. Rahatsız edici derecede yardımsever kuzeni, ailenin uzun süredir yayın yapan gazetesi Çiçek, kooperatifin kapıcısı ve diğer tüm tuhaf aile üyeleri, 24 saat süren bu çalkantı sırasında yavaş yavaş Murat’ı dertten kurtarırlar.

Filmde ayrıca Asiye Dinçsoy, Melisa Doğu, Tarhan Karagöz, Nergis Çorakçı, Yakup Turgut ve Vedat Erincin de rol aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu