Haber

CHP’li Bankoğlu: Hükümet sözünü tutmalı ve Bartın’a maden lisesi açmalı

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Erdoğan’ın Ekim ayında Amasra’da yaşanan grizu faciasının ardından 1 yıl 4 ay önce yaptığı “Maden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”ni Bartın’da açma vaadinin ardından konuyu Meclis gündemine taşıdı. 14, hala gerçekleşmedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yazılı olarak yanıtlayacağı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sunan Bankoğlu, önergesinde şunları söyledi: “Mesleki ve teknik liseleri gençlerimiz için cazip hale getirecek ek düzenlemeler Halk hazırlanıyor, Amasra’daki maden faciası sonrasında atılacak adımlar arasında bölgede madenciliğe özel bir meslek oluşturulması da yer alıyor.” Lise açma projesinin de olduğu kamuoyuna duyuruldu. Bartın ilinde Mesleki Teknik Anadolu Lisesi açma kararı aldıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı gerekli çalışmaları başlattıklarını ancak son 1 yılda 4 yıldır herhangi bir adım atılmadığını duyurdu. Aylardır hükümetin verdiği söz havada kaldı. “Öte yandan Bartın Maden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alıyor.”

‘HÜKÜMET YÜKSEK SÖZLER VERMEYİ ALIŞKANLIK HALE GETİRDİ’

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, Bartın’da açılması söz verilen Maden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ilişkin yanıtlanmasını istediği soruları dile getirdi. Bankoğlu, “Hükümetin açıklamasının üzerinden 1 yıl 4 ay geçmesine rağmen girişimde bulunulmayan mesleki ve teknik lisenin açılıp açılmayacağını, açılacaksa ne zaman açılması planlandığını ve açılmasının planlandığını sorduk. Proje ne aşamada?” Hükümetin cömert vaatlerde bulunma alışkanlığı olduğu için, özellikle ilimizle ilgili verdiği sözleri hemşehrilerim adına yerine getirmek benim görevimdir. Nitelikli ara eleman yetiştirerek hem işçinin hem de işverenin refahı için vazgeçilmez olan meslek liselerine yük getirecek şekilde kamuoyunu oyalamaya çalıştıklarını biliyoruz. Bu yeni bir şey değil ama Amasra’daki felaket önlenebilirdi. Bunun için nitelikli ve nitelikli insan sayısını artırmamız gerekiyor. Bunu başarmanın tek yolunun eğitim olduğunu biliyoruz. “Çağdaş ve kaliteli eğitimi birinci görevi olarak benimsemesi gereken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bakalım nasıl bir açıklama gelecek?” söz konusu.

‘ÖĞRENCİLER HANGİ OKULDA OKUYOR?’

Bankoğlu, “Proje kapsamında bütçe çalışması yapılmışsa ödenek miktarını açıklamalarını istiyoruz. Bartın ilinde yapılması söz verilen okulun yapılacağı alan belirlendi mi? Bu bölgenin nerede olduğunu bilmek istiyoruz. Soruyoruz: Okulda hangi alanlarda, hangi programların açılacağı konusunda ne tür müfredat ve program çalışmaları yapıldı? Amasra’daki madencilik faaliyetlerini de dikkate aldığımızda, söz konusu okulun Bartın Merkez yerine Amasra ilçesinde açılması konusunda halkımızın yoğun taleplerinin olduğunu belirttik. Ardından ‘Söz konusu okulun Amasra’da faaliyet göstermesi planlanıyor mu?’ “Biz sorduk” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu