Haber

Karşıyaka, seçim öncesi yeni stad umutlarını yükseltmek istiyor

Yaklaşık 26 yıl önce İzmir’de yeni stadyum talebini gündeme getiren ilk kulüp olmasına rağmen stat konusunda en dezavantajlı takım olan Karşıyaka, 31 Mart 2024 Türkiye Yerel Seçimleri öncesinde umutlarını yeniden canlandırmak istiyor.

Yerel seçimlerde en güçlü iki aday olarak öne çıkan CHP’li Cemil Tugay ve AK Parti’li Hamza Dağ, daha önce de stadyum meselesinde yeşil-kırmızılılara verdikleri destekle biliniyor. Karşıyaka Belediyesi’nde genel başkanlığını sürdüren Cemil Tugay, partisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu. Tugay, ilçe birincisi seçildiği günden bu yana, Karşıyaka’nın yıkılan eski İlçe Stadyumu’nun yerine yeni bir stadyum yapılmasını savunuyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı da olan eski milletvekili Hamza Dağ, yıllardır Karşıyaka’nın yeni stadına en değerli desteği veren siyasetçilerden biriydi. Yeni stadyum için 2014 ve 2017 yıllarında yapılan daha önce iki ihalesi iptal edilen ve yıkılan eski stadyum arazisi 2015’ten bu yana 9 yıl boyunca atıl durumda kalan Kaf-Kaf, yerel seçim döneminde projeye yeniden hız vermenin hayalini kuruyor. Karşıyaka’nın yeni stadıyla gündeme gelen ve aynı dönemlerde iki kez ihaleye çıkan Göztepe’nin yeni evi Gürsel Aksel Stadı Ocak 2020’de, 2017 yılında da yenilenmeye başlanan Alsancak Mustafa Denizli Stadı ise hizmete açıldı. Kasım 2021’de açıldı.

SÖZERİ: 12 FİNAL KALDI

TFF 3. Lig 2. Grup’ta şampiyonluğu hedefleyen Karşıyaka’da ikinci yarıda takımıyla 2 üzerinden 2 yapan teknik direktör Erkan Sözeri, önlerinde 12 finalin kaldığını söyledi. Sözeri, “Devreye başladığımızda önümüzde 14 final vardı, 2’sini kazandık, geriye 12 maç kaldı. Her maç bizim için final. Çok değerli bir camiayı temsil ediyoruz. Oyuncularım layık bir performans sergilediler. Son iki maçtır gayret gösteriyoruz. Biz sadece durumları değerlendirerek düşüncelerimiz üzerinde çalışacağız. Süper Lig’de bile Galatasaray, F.Bahçe gibi takımlar galibiyet almakta zorlanıyor. İkinci yarılar her zaman zordur. Zoru başaracağız. Akşamları bile taraftarlarımızın tezahüratlarını izliyor, oyuncularıma izletiyorum. İnşallah bu sene bir üst lige çıkıp Süper Lig’e adım adım ilerleyeceğiz. Rakiplerimizi kazanıp yeneceğiz.” hata yapmalarını bekleyin. Hata yapmadan devam edersek hedefimize ulaşacağız. Taraftarlarımızı Cumartesi günkü maça bekliyoruz. Bizi bir daha yalnız bırakmayacaklarını biliyoruz. Onlar için en iyi şekilde mücadele edip kazanacağız” dedi.

haber-babaeski.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu