Haber

Putin: Yabancı ülkelerle ortak sağlık projelerine açığız

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen ve sağlık alanındaki yenilikçi gelişmelerin ele alındığı 2. İleri Teknoloji Forumu’nun katılımcılarına, organizatörlerine ve misafirlerine sesleniyor. Putin’inBiyotıp, genetik, genomik ve nörolojik teknolojiler ile yapay zeka teknolojileri gibi alanlarda bilimdeki hızlı ilerlemenin yarattığı muazzam fırsatlara dikkat çekti.

Rusya’nın birinci basamak sağlık hizmetlerinden büyük federal merkezlere kadar her düzeydeki sağlık hizmetlerinin yerli ileri teknoloji temelinde gelişeceğini vurgulayan Putin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu alandaki temel önceliğimiz, tek bir kişi, belirli bir hasta etrafında bir tıbbi bakım sistemi oluşturmaktır. Bu, tehlikeli hastalıkların önlenmesi, teşhisi ve tedavisinin etkinliğini artıracak, böylece insanların kalitesi ve yaşam beklentisi artacaktır. Böylesine karmaşık ve büyük ölçekli bir görev, hükümetin, tıbbi ve bilimsel kurumların ve teknoloji şirketlerinin çabalarının birleştirilmesini gerektiriyor. Elbette yabancı ortaklarla işbirliğine ve ortak projelerin hayata geçirilmesine her zaman açığız.

Tıp camiasının tüm temsilcilerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Putin, forum katılımcılarına başarılar diledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu