Ekonomi

Konya’da dar gelirli ailelerin doğalgaz sevinci: 1.371 konutun dönüşümü tamamlandı

Konya Büyükşehir Belediyesiçevre ve insan sağlığının korunmasına yönelik çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek oluyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Temiz hava çalışmaları kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte 2021 yılında “Konya Tarihi Kent Merkezi ve Mevlana Bölgesinde Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi”ni hayata geçirdiklerini hatırlatarak, 1.108 yılda doğalgaz dönüşümü gerçekleştirdiler. İlk etapta 4 mahallede sosyal yardım kömürü alan dar gelirli evler. söylenmiş.

Büyükşehir Belediyesi olarak projenin ikinci etabında kent merkezinde yaşayan sosyal destek alan 263 dar gelirli konutun dönüşümünü tamamladıklarını vurgulayan Önder Altay, “Böylece 1.371 haneye doğal gaz ulaştırmış olduk. Projenin uygulanmaya başladığı 2021 yılından bu yana hem ailelerimize destek sağladık hem de uygulandığı bölgelerde kömürden kaynaklanan kirliliği azalttık.” Yüzde 99 oranında bir azalma sağladık” dedi.

Projenin üçüncü etabının planlandığı gibi devam ettiğini belirten Başkan Altay, “Bu etapta inşallah 300 evin doğalgaza dönüşümünü sağlayacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak tek amacımız daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve temiz bir şehir bırakmak. Çocuklarımıza Konya.”

AİLELER DOĞALGAZ RAHATLIĞINA SAHİP OLDUĞUNDAN MEMNUN

Evinde doğalgaz kullanmaya başlayan Kerziban Tahtalı ise çok mutlu olduğunu belirterek, “Doğalgaz bağlanmadan önce aramız iyi değildi. Odun ve kömür aldın ama alamadın. Şimdi mutluyum. Ben Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun.”

3 çocuk annesi Dursine Kara, doğalgaza bağlandıktan sonra kendilerini çok rahat hissettiklerini belirterek, duygularını şu sözlerle anlattı: “Çocuklarım artık istedikleri odada ders çalışabiliyor. Mutfağım sıcak. Yemek yapmak daha keyifli oluyor. Hava sıcak. Böyle bir hizmeti bizlere kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun.” “Çok memnun oldum. Bu uygulamanın benim gibi birçok vatandaşa gelmesini isterim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu