Teknoloji

Spotify Podcast Araçlarını Kullanımdan Kaldırıyor

Spotify, dünya çapındaki içerik oluşturucuların milyonlarca müziğe ve diğer içeriğine erişim sağlayan bir müzik platformudur. Spotify, video ve podcast kayıt platformu Riverside ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu ortaklığın bir parçası olarak Spotify, eski podcasting araçlarından bazılarını kullanımdan kaldırmaya karar verdi.

Bu karar aynı zamanda podcast yayıncılarının bölümlerine lisanslı müzik eklemesine olanak tanıyan “Müzik + Konuşma” özelliğini de içeriyordu. Bu özelliğin kapatılması kararı, podcast’lerinde müzik kesintilerini tartışan kullanıcılar için hayal kırıklığı yarattı.

Spotify Arkadaşlarla Kayıt ve Sesli Mesaj’ı sonlandıracak

Spotify Podcast Araçlarını Kullanımdan Kaldırıyor

Spotify, Müzik + Konuşma özelliğine ek olarak Arkadaşlarla Kaydet ve Sesli Mesaj gibi diğer özellikleri de kullanımdan kaldırma kararı aldı. Ayrıca taşınabilir webdeki parça oluşturucu deneyimleri de kaldırılıyor. Spotify’ın hedefi, odağını eski araçlardan yeni ve yenilikçi podcasting özellikleri geliştirmeye kaydırmak. Bu değişiklikler Haziran ayında yürürlüğe girecek.

Riverside ile genişletilmiş ortaklık sayesinde podcast yayıncıları, ses ve videolarını doğrudan podcast yayıncılarına yönelik Spotify Web ürünü içerisinde kaydedip düzenleyebilecek.

Konuklar uzaktan röportajlara davet edilebilecek, transkriptler kullanılarak düzenlemeler yapılabilecek ve içeriklerini yayınlamadan önce geliştirmek için yapay zeka araçlarını kullanabilecekler.

İçerik oluşturucular yeni bir bölüm hazırlarken, “Riverside ile Oluştur” düğmesi, tarayıcı penceresinden çıkmadan kayıt yapmalarına, düzenlemelerine ve yayınlamalarına olanak tanıyacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu