Sağlık

Güneş kreminin yüze faydaları: Güneş kremi koyulaşmayı engeller mi yoksa beyazlatır mı?

Uzmanlara göre güneş kremini sadece yazın ve sıcak havalarda değil, hemen hemen her gün hızlıca kullanmamız gerekiyor. Cildimiz evdeyken bile günün ışınlarına maruz kalabildiği için dışarı çıkıp giyinmemize gerek kalmıyor.

Alışkanlık haline getirmemiz gereken güneş kreminin dermatolojik olarak kanıtlanmış birçok faydası vardır. Cilt bariyerini korumak için çeşitli nemlendiriciler ve cilt bakım ürünleri kullanırken güneş kremlerini de ihmal etmeyin!

GÜNEŞ KREMİNİN FAYDALARI NELERDİR? FAYDALI MI?

Güneş kremi ciltte ve vücutta koruyucu bir kalkan oluşturur. Bu kalkan bizi güneşin zararlı UV ışınlarına karşı korur ve tüm cilt bariyerini dışarıdan gelebilecek olası yan etkilerden korur. . Sadece yazın kullanılması gerektiği düşünülse de yazın güneşin etkileri daha çok hissedildiği için özellikle son zamanlarda yılın her mevsiminde güneş kremi kullanılması gerektiğine dair uzmanların açıklamaları bulunmaktadır. .

Güneş kremleri cildi zararlı UV ışınlarına karşı koruyarak kansere yakalanma riskinizi azaltır. Ayrıca güneş kremlerinde bulunan besleyici ve onarıcı özellikler sayesinde cilt kanserine karşı da önlem almış oluyoruz. Tüm bunlara ek olarak güneş kremi kullanmak; yaşlanmayı geciktirir, güneş lekelerinin oluşumunu engeller ve cildinizi güneş yanıklarına karşı korur.

EN YETERLİ GÜNEŞ KREMİ NASIL SEÇİLİR?

Güneş kremi seçiminde en uygun markalardan önce SPF denilen savunma faktörüne dikkat edilmelidir. Güvenilir markalardan güneş kremi alımlarınızda faktör 15 SPF’den büyük kremlere öncelik verilmeli, yüz için SPF 30’dan yüksek kremler tercih edilmelidir. Hassas bir cilt tipine sahipseniz koruma faktörünü artırmanız sizin için faydalı olacaktır.

Güneş kremini vücudunuzun açıkta kalan tüm bölgelerine (yüz, boyun, dudaklar, kulak üstleri, boyun ve erkeklerde saçsız saç derisi dahil) dışarı çıkmadan yarım saat önce uygulamalısınız. Her gün güneş kremi kullanmaya özen göstermelisiniz. Kış aylarında günde bir veya iki kez uygulamanız yeterli olurken, yaz aylarında 2 saatte bir yenilemeli, suya girerken ve çıkarken tekrar uygulamalı, hatta evde otururken bile ihmal etmemelisiniz. kremi sürmek için

Güneş kreminin pH değeri tıpkı cildimiz gibi 5.5 olmalıdır. pH değeri 5.5 olan bu doğal tabakanın sağlıklı kalabilmesi için, pH değeri tam olan yapay materyallerin kullanılmasına özen gösterilmelidir. Bu nedenle kullandığımız güneş kreminin pH’ı 5,5 olmasına öncelik vererek alım yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu