Sağlık

Sevgililer Günü’nde sosyal medyayı değil kendi sesinizi dinleyin

14 Şubat Sevgililer Günü için geri sayım başlarken çiftlere yönelik ikram ve kutlama telaşı da hızlandı. Böyle özel günlerde sosyal medyaya yansıyan “abartılı” hayatların mutsuzluk yaratabileceğini anlatan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi’nden Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu Tezel, “Sosyal medya çoğu zaman başkalarının mükemmel bir hayat yaşadığı algısını yaratabiliyor. Bu durum insanlarda kendi hayatlarını da bu algıyla değerlendirip karşılaştırıyorlar. “Sevgililer Günü gibi özel günlerde sosyal medyada gördüğümüz tablo ilişkimizi ve sevgilimizi yetersiz bulmamıza, içsel sorgulama ve tedirginlik yaşamamıza neden olabiliyor” dedi.

Anneler Günü, Sevgililer Günü ya da doğum günleri gibi özel günler sosyal medyada mutluluk yarışına dönüşüyor. Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu Tezel, sosyal medyaya yansıyan omurların bireylerde karşılaştırma sorunu yaratabildiğini anlatarak, “Bu sonsuz karşılaştırma nedeniyle beklentiler artıyor. “Gerek özel gün hediyeleri gerekse planlar duygusal bir amaçtan ziyade maddi bir noktaya taşınıyor” dedi. Tezel, “Bunun nedeni sosyal medyadaki kişilerin gerçeği olduğu gibi yansıtmamasıdır. “Mükemmel görünen hayatların arkasında görünmeyen sorunların sadece kişinin kendi hayatında olduğu yanılgısı mutsuzluğa yol açıyor” dedi.

Her bağlantının kendine has dinamikleri olduğunu hatırlatan Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu Tezel, 14 Şubat Sevgililer Günü için çiftlere çeşitli tekliflerde bulundu:

  • Sevgililer Günü vesilesiyle sevdiklerinize özel sürprizler hazırlamak isteyebilirsiniz. Bugünü diğer günlerden farklı kılmak için herkesin standartlarına uymanıza gerek yok. İkramları seçmek ve maddiyattan ziyade sevgiye odaklanan planlar yapmak, aradaki bağı güçlendirecek ve taraflara gerçek tatmini getirecektir.
  • Farklı yerleri keşfetmek, taraflardan en az birinin daha önce deneyimlemediği bir aktivite planlamak, emek yoğun ikramlar seçmek unutulmaz anılar biriktirmenize yardımcı olabilir.
  • Kendinizi, özellikle sosyal medyada çevrenizde gördüğünüz diğer çiftlerle karşılaştırmayın. Sosyal medyada hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını ve her ilgi alanının benzersiz olduğunu unutmayın.
  • Sizin için değerli olan kendi mutluluğunuz ve partnerinizin memnuniyeti olmalıdır. Başkalarının ne düşüneceğini düşünerek plan yapmayın.
  • İnsanların sesini değil, yalnızca partnerinizin ve kendi sesinizi dinleyin. Bir çift olarak seçimlerinizi kimseye beğendirmek zorunda değilsiniz.
  • Başkasının hediyesine bakarak kendinizi yıpratmayın. Seni gerçekten seven biri için yapabileceğin her şeyin yeterli olacağını unutma.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu