Sağlık

Ağrı için StemWave tedavisi

Kişilerin günlük rutinlerini gerçekleştirmelerini zorlaştırabilen kas ve eklem ağrıları, bazen hareketlerin tamamen kısıtlanmasına da yol açabilmektedir. Bu ağrıların nedenleri farklı yaş gruplarına göre değişse de günün sonunda yaşam kalitesinin olumsuz etkilendiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı, Kayropraktik Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı, “ Hastalar ağrı nedeniyle oturmakta veya ayakta durmakta bile zorluk yaşayabilirler. “Bu nedenle ağrının azaltılması ve hastanın günlük yaşantısına daha düzenli devam edebilmesi için kas gücünün artırılmasına yönelik egzersiz ve fizik tedavi uygulamalarından yararlanılabilir.”

Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr., kas ve eklem ağrılarının tedavisi için uygulanan eğitimlerin yetersiz kaldığı durumlarda yeni fizik tedavi uygulaması StemWave’den yardım alınabileceğini paylaştı. Semih Akı, “Kas, eklem ve iskelet sisteminden kaynaklanan tüm ağrılarda etkili olan ve her yaştan hastaya uygulanabilen yeni bir teknoloji olan StemWave tedavisi, ağrıları etkili bir şekilde azaltarak yaşam konforunu yeniden artırıyor. Hücresel, doku ve sistemik düzeyde doğal etkisi ile bölgedeki iyileşme sürecini hızlandırır. “Tedavinin amacı hücre ve dokuları uyararak organizmanın doğal ve sürdürülebilir iyileşme ve yenilenme sürecini harekete geçirmektir” dedi.

StemWave tedavisinin hamilelere ve kanser hastalarına önerilmediğini hatırlatan Prof. Dr. Semih Akı, “İşlem sırasında ve sonrasında ciddi bir yan etki görülmemektedir. Bazı durumlarda uygulama bölgesinde ağrıda hafif bir artış, sınırlı şişlik ve kızarıklık olabilir. Bu yeni uygulama ağrı ve ödemi azalttığı için; Aynı zamanda rehabilitasyon ve egzersiz için de oldukça uygun bir ortam oluşturur. “Hasta egzersizlerini ağrısız ve rahat bir şekilde yaptığı için o bölge çok rahat kullanılabilir hale geliyor ve iyileşme süresi kısalıyor” dedi.

StemWave tedavisi ameliyat sonrası iyileşme sürecini hızlandırır

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof., vücudun kendi doğal onarım sistemlerini harekete geçirerek yenileme kapasitesini ve biyolojik iyileşme sürecini destekleyen bu teknolojinin Amerikan İlaç ve Beslenme İdaresi (FDA) tarafından onaylandığını, etkili ve ağrısız bir tedavi sunduğunu belirtti. Dr. Semih Akı, “Sürecin etkin kullanıldığı pek çok durum var. “Örneğin topuk dikeni ağrılarında, çene-eklem hastalıklarında, fıtıklarda, dolaşım bozukluklarına bağlı uyuşuklukların azaltılmasında, ameliyat sonrası eklem ve çevre yapıların iyileşme süreçlerinin desteklenmesinde, oluşan boyun, sırt ve bel ağrılarının azaltılmasında bu yöntem kullanılabilir. omurga tarafından” dedi.

Prof. Dr. Semih Akı, StemWave teknolojisinden yararlanılabilecek durumları şöyle sıraladı:

  • Tendinit (Aşil tendonu yaralanmaları, topuk dikeni, omuz sıkışma sendromu, tenis ve golfçü dirseği vb.)
  • kırıklar
  • Cerrahi işlemler sonrası kalça, diz ve eklemlerde kireçlenme ve ağrı
  • Çene eklemi hastalıkları
  • Akut dönem eklem ve çevresindeki tendon burkulmaları
  • Spor yaralanmaları
  • Omurgadan kaynaklanan boyun, sırt ve bel ağrıları ve fıtıklar
  • Omurganın yanlış kullanılması ve ofis ortamında çalışmanın neden olduğu ağrılar
  • Omurgada fıtık nedeniyle sinir sıkışması
  • Kol, bacak ve sinir yaralanmaları
  • Selülit, lenfödem ve lipoödem
  • Yetersiz dolaşım nedeniyle kollarda ve bacaklarda uyuşma ve karıncalanma

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

gebze-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu